Matinspiration vecka 28 2013

Ankhjärta med rädisor från St John's restaurant i London

Nu är det semester för de flesta, men In The Kitchen tar inte ledigt för det. Även denna vecka får du lite matinspirations-läsning.

Jag tycker att du precis som jag ska följa Pain de Martin-Martins surdegsskola. Lustigt nog kom den väldigt lägligt, jag har precis fått elugn i lägenheten och ska ta upp surdegsbakandet snart igen.

Appropå det här med att saker dyker upp lägligt så levererade Marcussamuelsson.com fem tips på restauranger man inte ska missa i Chicago, jag och min fru ska dit i september. Perfekt alltså!

En som jobbar hela sommaren är min vän En foodie, han åker Sverige runt på uppdrag av Visit Sweden och skriver om grymma matupplevelser. Mycket fina bilder och intressant läsning, hans senaste besök på Fäviken Magasinet fick mig att direkt kolla upp resor till Järpen.

Serious Eats bjöd på två riktigt intressanta artiklar. Den första jag tipsar om handlar om modern australiensisk mat, något som verkar vara väldigt inne i Nordamerika för tillfället. Lite mer nördig är artikeln från avdelningen Ask The Food Lab som går igenom de olika stekmetoderna, läs!

Hantverksöl har verkligen kommit igång ordentligt i Sverige och Danmark vad jag vet, men hur står det till i Finland? Beersweden har rett ut det och vi får massor av öltips.

 

5 Comments

  1. That Marcus Samuelsson Chicago list is interesting, certainly not many places a local would frequent. Those are places you go to when you are stuck in the middle of the city on a business trip. I would instead head to Mott St., Publican, Blackbird, Yusho, Billy Sunday, Sumi, The Violet Hour (for drinks), and Au Cheval. The Eater Heatmap also has some good suggestions http://chicago.eater.com/archives/2013/06/06/the-eater-chicago-heatmap-where-to-eat-right-now-6.php Trevlig resa!

        1. Cool. Btw, maybe you can help me out. I am on my way to book a hotel room in Chicago. Which neighbourhoods should I check out?

          1. I think the best neighborhoods for food are the in the West, but they have the least amount of hotels. A lot of people use Air BnB for them. West Town, West Loop, Logan Square, and Wicker Park are considered the foodie-est places to be, particularly the West Loop. The center of the city (the loop) not so much, but at least there is good transit. Northern areas like Lincoln Park and Gold Coast are about the equivalent of Östermalm, but there are some gems there like Perennial Virant. Even futher North are more diverse neighborhoods like Ravenswood that have great international food.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *