Nya hipstertrenden, cronuts, vodka destillerad av mjölk, vegansk parmesan och lite annat är mina tips i veckans Matinspiration. Låt mig veta om jag missat något viktigt du läst i veckan.
- How Did Toast Become the Latest Artisanal Food Craze? – Pacific Standard: The Science of Society
Nästa ”hipstertrend” är tydligen rostat bröd… läs denna intressanta artikel och förstå varför. Ibland behöver det inte vara så komplicerat. - Tävlingsrätten | Husfadern
Den här veckan har Husfadern följt förberedelserna för en av de tävlande i finalen av Årets kock. Snygga bilder och intressanta kommentarer. - Vegan parmesan | Det gröna skafferiet
Vegansk parmesanost? Det här måste jag bara prova så fort det går. - Milk Money Vodka launches in the US
Vodka destillerad från mjölk låter som en tecknad film-fantasi, men ett destilleri från Nya Zeeland har börjat sälja det nu. När det kommer till Sverige måste jag prova det så fort det bara går. - Hipsters Love Beer – YouTube
Video som driver med oss som älskar öl, ibland blir det lite ansträngt om man säger så. Jag skrattade nästan ihjäl mig när jag såg den. - Öppet brev till Santa Maria AB | PER NORDBY
Jag blir mållös av sånt här och tycker att Santa Maria (kryddföretaget) borde skämmas. - Dominique Ansel’s Cronut Is Now Trademarked — Grub Street New York
Historien om cronutsen fortsätter, nu har skaparen Dominique Ansel lyckats registrera cronut som ett varumärke i USA…