Fisk från St John's i London

Matinspiration vecka 7 2013

by author page

0 comments Matinspiration

Fisk från St John's i London

Matinspiration är en ny vinjett här på In The Kitchen och tanken är att jag här ger dig grymma lästips om mat, dryck och kulturen kring det. Det här som du kanske inte hunnit läsa än, men som du förhoppningsvis har tid med under helgen.

Beersweden har gjort en bra guide till de bästa ölställena i Köpenhamn, självklart finns Mikkeller Bar och Ølbutikken med, men jag saknar brewpuben Brewpub.

Vi fortsätter med öl och stannar kvar i Danmark. Jonas Cramby har testat Mikkeller Kärlek, men det intressanta är att han än en gång skriver om det väldigt slarvigt använda hipster, läs!

En av mina nya favoriter är amerikanska Foodbeast och deras bilder på temat klassiska smakkombinationer uppbundna är riktig matporr. Missa inte heller bilderna från Meat America – American culture imagined as meat.

Husfadern har varit i Japan på turné med sitt band och på köpet har vi fått massor av reportage från hans jakt på råvaror. Det är bra läsning och jag har lärt mig massor om Japan, tofu och ris.

Alf Tumble skrev om Pubologis nya ”chef’s table” som troligen är Sveriges minsta, roligt skrivet och jag blir sugen att köra deras avsmakningsmeny.

Sist ut denna gång är Dick Harrison som berättat om fläskköttets storhetstid, åt romarna mycket gris eller när började det först på medeltiden?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *