Hygien i food trucks, nya Studio Frantzén, sågning av Leif Mannerströms KFC-kommentar och lite till är innehållet i veckans Matinspiration! Fortsätt tipsa mig om saker som borde vara med här!
- Zabar’s Introduces a Cronut Knockoff of its Own | Serious Eats : New York
Veckans cronut-spinoff heter Crobar och det är typ en croissant med fluffig kräm emellan och choklad på toppen. Ser inte supergott ut. - Tvättar de händerna i Food Trucks:en? | Cissi Wallin
Intressant frågeställning av Cissi Wallin, har inte funderat så mycket på hygienen i dessa food trucks. Minns jag tillbaka så tittade man jävligt noga att pizzabagaren inte var samma person som tar emot pengarna utan att tvätta händerna emellan. - Studio Frantzén | en Foodie
Restaurang Frantzéns nya Studio Frantzén är intressant ur två synvinklar. Lite som Rasmus Ragnarsson skriver, du som gäst får vara med och ta del av skapelseprocessen. Å andra sidan försöker man få restaurangens idéarbete med halvfärdiga rätter (säkert fler mindre bra rätter i den experimentella delen) att bli något exklusivt. Men jag har inte varit där än och precis som att Rasmus går igång på Studio Frantzén så är det nog väldigt intressant för de som verkligen nördat in sig i finkrogar, riktigt så intresserad är inte jag. - How Lobster Got Fancy: The Surprising History of a Delicacy – Pacific Standard: The Science of Society
Intressant artikel om hur hummer gick från att vara en slags havets råttor som enbart fattiga och fångar skulle äta till att det blivit en delikatess. - Mannerström lackar ur på KFC | Nöjesguiden
Kanske det roligaste jag läst på länge, Pelle Tamleht jämför KFC-hataren Leif Mannerström med colonel Sanders (KFC-gubben). Jag tycker också det är en konstig åsikt att marknaden för snabbmatsrestauranger skulle vara mättad i Sverige, sist jag kollade var det just marknaden (kunderna) som avgör det och inte Leif Mannerström. Därmed inte sagt att jag älskar KFC.