Ankhjärta med rädisor från St John's restaurant i London

Matinspiration vecka 8 2013

by author page

0 comments Matinspiration

Ankhjärta med rädisor från St John's restaurant i London

Dags för lite matinspiration som du kanske inte hunnit med att läsa under veckan. Det var verkligen inte syftet, men den här gången kan man se ett amerikanskt tema som en röd tråd.

Veckans roligaste läsning hittade jag på amerikanska Grub Street, man har besökt Kåken i Stockholm och givetvis handlar det om hipsters, väldigt kul läsning.

In fact, as one Stockholm resident told me recently of his town: ”You can just slap the word ’Brooklyn’ on anything and every fucking hipster will buy it.” står det i inledningen.

Vi stannar kvar i USA en stund och fortsätter till Jonas Crambys blogg, han har skrivit en kortare guide till saker att göra (mest äta!) i Austin, Texas.

Som ni kanske lagt märke till gillar jag att läsa om mat, men inte bara recept eller recensioner, lite matkultur kanske vi kan kalla det för. Ett superbra exempel på det är 12 of Our Favorite Food Movies på Serious Eats, alltså tolv filmer som innehåller väldigt mycket koppling till mat.

En glädjande nyhet för oss hamburgerälskare, Texas Longhorn ska göra om sina hamburgare och det kommer serveras köttpuckar som malts på restaurangen och ett helt nytt hamburgerbröd. Ska bli spännande att se hur det smakar.

En annan nyhet är att Ben & Jerry’s släppt två nya smaker, båda har smak av jordnötssmör. Du kan lita på att jag kommer prova det snart. Malin Turunen på Allt om mat tipsade mig om nyheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *