Skylten ovanför Günters korv

Meny på Günters korv i Vasastan

by author page

1 comment Nyheter

Skylten ovanför Günters korv

Jag gillar Günters korv på Karlbergsvägen 66 i Vasastan väldigt mycket, tyvärr har kiosken ingen bra hemsida med meny. Därför lägger jag upp vettig info här.

Läs gärna också min artikel om Günters korv som jag publicerade för ett tag sen.

Günters korv har öppet alla dagar utom söndagar och helgdagar. Öppettider är: Måndag-torsdag 11.00-20.00, fredag 11.00-18.00, lördag 11.00-17.00.

Priser Günters korv

Enkel korv: 50 kronor
Dubbel korv: 70 kronor
Grillad korv: 15 kronor

Smaskiga tillbehör
Surkål: 5 kronor
Saltgurka från Åland: 5 kronor
Gurkmajonnäs: 5 kronor
Bostongurka: 5 kronor

Kalla drycker
Burkar (33 centiliter): 12 kronor
Flaskor (50 centiliter): 17 kronor

Meny Günters korv

Alpen Wurst från Österrike
Gris- och nötkött. Mycket vitlök. Cayennepeppar. Äter du den börjar du joddla. Rund i smaken.

Chorizo från Argentina
Nötkött. Vitlök. Saftig. Smakar som Zigeuner fast lite snällare. Bra om den serveras med en tuff hemlagad sås.

Coburger wurst från Tyskland
Griskött. Kryddor. Cirka 40 centimeter. Farlig för bantare eftersom den smakar mer och mer. Raffig.

Grillad korv från Sverige
Nöt- och fläskkött. Ungrarna fördrar grillat. Det är en gedigen trotjänare i kiosken som håller i alla väder.

Jugoslavisk bratwurst på griskött
Svartpeppar. Senapskorn. En saftig juggare som passar bra både till vardags och fest.

Kabanoss från Ungern
Nötkött med hemliga pepparsorter. Günters favorit. Smaksensation. 42 centimeter. Finns de som äter tre i stöten.

Knackwurst från Tyskland
Malet nöt- och griskött. Olika sorters peppar. Lök. En tråkig korv. Folkhemskorv som samlat en trogen krets diggare.

Kouburger wurst från Tyskland
Griskött, dragon och mejram. En mycket god korv att grilla eller steka. En typisk vickningskorv.

Krakauer Wurst från Tyskland
Nötkött och en aning curry. Saftig. Har en fasthet i konsistensen som erbjuder tänderna ett skönt motstånd.

Landjäger wurst från Tyskland
Nötkött. En saftig sak som är bra som pålägg på mackan eller som tilltugg till ölen. Passar till Tips-Extra.

Merguez, afrikansk
Lammkött. Cayennepeppar. Vitlök. En sann delikatess som många missar. Långdragen eftersmak.

Paprika wurst från Tyskland
Nötkött. Paprika. Vitlök. Kryddor. Saftig storsäljare efter jugoslaviskt recept. För folk som är nyfikna på livet.

Polsk bratwurst
Rökt skinka. Lök. Paprika. En rejäl baddare för sitt pris. Mycket korv för lite pengar. Mättande.

Tiroler wurst från Tyskland
Griskött. Paprika. Vitlök. En hård korv med stora köttbitar som bjuder på härligt tuggmotstånd. Stark. Populär.

Türinger wurst från Tyskland
Kalvkött. Dragon. Lök. En smaksensation, korvarnas Rolls Royce. Folk förstår inte storheten i en korv gjord på kalvkött.

Ungersk bratwurst
Nöt- och griskött och mycket lök. En liten för fadd korv för att vara en ungrare. Ingen större framgång, om jag ska vara ärlig.

Varmkorv från Sverige
Nöt- och fläskkött. En klassisk svensk varmkorv som alla gillar. En korv för den ovane och försiktige.

Vegetarisk korv från Sverige
Vatten. Soja. Lök. Tomatpuré. Selleripulver. En korv för miljöpartister. Den smakar inte ett djäkla dugg.

Zigeuner wurst från Tyskland
Nötkött. Cayennepeppar. Vitlök. Buljong. En tuff, lite elak korv. Ett skjutjärn, starkast i sortimentet.

Österrikisk bratwurst
Nöt- och griskött. Paprika. Timjan. Dragon. Vitlök. Påminner om Tiroler Wurst men magrare i konsistensen. Bra tuggmotstånd.

Källa: Menyer/skyltar utanför korvkiosken

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *