The Flying Elk ligger i Gamla stan i Stockholm

Menyn på Flying Elk i Stockholm

by author page

0 comments Nyheter

The Flying Elk ligger i Gamla stan i Stockholm

Snart öppnar eleganta gastropuben The Flying Elk i Gamla stan (Stockholm) och idag släppte man sin meny på sin hemsida. Vi är många matnördar som blir ännu mer peppade att besöka puben så fort det bara går. UPPDATERING: Läs gärna min recension av The Flying Elk.

Om du missat hela grejen med The Flying Elk så kan jag berätta att det är bland annat Björn Frantzén från Frantzén/Lindeberg som ligger bakom vad jag hoppas blir en riktigt bra gastropub i Stockholm.

”På the Flying Elk lagas vällagad mat på riktiga råvaror, ”proper pub grub”. Bärsen är väl utvald och serverad i rätt temperatur.” från The Flying Elks hemsida

The Flying Elks logoEgentligen vet jag inte var jag ska börja, menyn innehåller många rätter som får det att vattnas ordentligt i min mun. Det är en del tolkningar av pubklassiker som fish & chips, men däremot ingen Sunday roast vad jag kan se. Om jag hade suttit vid ett bord på gastropuben idag hade jag troligen valt mellan kalvnacke tillagad i två dygn, ”Umami” (en sandwich med konfiterad kyckling och massa andra gottigheter) och bräserat sidfläsk. Medan jag väntat på maten hade jag nog läppjat en av pubens specialbrygda öl från Gotlands Bryggeri och knaprat på hemmagjorda mandelpotatischips.

Det ska också bli spännande att se om The Flying Elks söndagsburgare levererar.

Vilka är dina favoriter från menyn?

Om du vill ha mer av Frantzén/Lindeberg redan nu så finns deras bok på bokrean och jag tipsade även om andra fynd häromveckan i inlägget Guide till bokrean 2013.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *