Min helg i Leuven, Belgien

by author page

0 comments Resor

Förra helgen besökte jag småstaden Leuven i Belgien, istället för att åka in till Bryssel åker man 10 minuter åt typ andra hållet och hamnar i en stad med härliga ölkaféer, friterad mat och underbar arkitektur.

belg-1

Domus har inget med det gamla svenska varuhuset att göra, istället är det en gammal bryggeripub som serverar enkel mat. Skönt första stopp när vi droppat väskorna på hotellet.

belg-2

Från början var tanken att jag bara skulle äta insekter och häst i Belgien, det blev inte så mycket av något, Leuven var ingen toppstad för det. Sittandes på restaurangen trodde jag att en Croque Cheval var franska för hästmacka. FEL! Det är istället ett annat namn för Croque Monsieur med ägg på toppen. Det var i alla fall gott.

belg-3

På Grote Markt i Leuven står det fina stadshuset med fantastiskt många utsmyckningar, underbart!

belg-4

Efter en liten promenad tvingade jag mig in på hipsterhaket Würst, stället som serverar korv med bröd som har extremt mycket tillbehör.

belg-5

Jag fastnade för en Mexico ’86, majsbröd, merguez, jalapenos, nachos och guacamole. En okej upplevelse, men inget att skriva hem om. Varför finns det förresten inga sköna korvhak i Stockholm?

belg-6

Stella Artois ligger i Leuven, men det är ingen intressant destination om du bryr dig om öl. Istället går man till The Capital, mysigt värre och ett ölutbud som är av bibliska mått. Priserna är dessutom skrattretande låga jämfört med i Sverige.

belg-7

Som den coola snubben som har überkoll på alla trender drack jag så klart suröl… 🙂

belg-8

På kvällen åt vi belgisk tolkning av amerikansk barbecue. Det var rätt gott, men kockarna hade blivit doppade i tjära och fjädrar om de serverat den där maten i Texas.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök till Leuven, det är en mysig stad där du kan ta det lugnt (såvida det inte är torsdag kväll, då tar studenterna över stan…).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *