Min nya tv-favorit – The Taste

by author page

1 comment Nyheter

Jag har fått en ny tv-favorit när det gäller reality-serier om mat, andra säsongen av amerikanska The Taste har helt fångat mig. Masterchef har varit igång flera säsonger nu och jag börjar tröttna lite om jag ska vara ärlig, The Taste är lite nyskapande däremot. Precis som i Masterchef är det en jury som avgör deltagarnas öde även i The Taste, men efter det skiljer sig en hel del.

Den här säsongen av The Taste har Nigella Lawson, Anthony Bourdain, Ludo Lefebvre och svensken Marcus Samuelsson. Jag tycker att det är extra kul att just Marcus Samuelsson är med i programmet, i övrigt är det en bra mix i juryn.

De tävlande i The Taste är både professionella kockar och vanliga hemmakockar, vilket skapar mer dynamik. Du kanske tänker att bara proffsen går vidare? Så enkelt är det inte, finns många duktiga hemmakockar och vissa av proffsen överarbetar sina rätter ordentligt. Den bästa delen i programmet är att juryn inte vet vem som tillagat rätten de får provsmaka, de får inte ens veta om det är en proffskock eller en hemmakock som ligger bakom. Innan kocken kommer in till juryn, måste jurymedlemmarna bestämma om man vill ha kocken i sitt team. I första avsnittet skulle 16 deltagare utses, fyra i varje jurymedlem/mentors lag.

Det var väldigt kul att se när en kock hade blivit utvald av flera jurymedlemmar, då fick juryn tävla om deltagarens gunst. I de efterföljande programmen fortsätter blindtesterna, juryn får inte veta vem som laga rätten innan man bestämmer sig.

Vilket program är din favorit när det gäller mat-tv?

Och den här veckan fortsätter Sveriges mästerkock (läs gärna mitt inlägg Fuskas det i Sveriges mästerkock?), följer du det?

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *