Vegoburgare i bröd med sallad och ost

Misslyckade vegoburgare med bönor

by author page

0 comments Nyheter

Vegoburgare i bröd med sallad och ost

Mitt första försök att göra en ultimat vegoburgare är genomfört, dessvärre misslyckades jag ordentligt. Som den transparenta person jag är tänker jag inte undanhålla dig den bistra sanningen.

När jag tittade runt efter färdiga recept på vegoburgare att testa fastnade jag för Black Bean Burger som Women’s Health Magazine publicerat. Hamburgaren såg riktigt läcker ut på bilden, med köttig konsistens och den innehöll bland annat svarta bönor, morötter och havregryn. Skulle jag lyckas redan på första försöket? Nej!

Svarta bönor i en hushållsmixer

Jag började med att mixa alla ingredienser ordentligt i en matberedare och jag fick en rätt lös degmassa som resultat.

Vegoburgare i stekpanna

Med lite problem formade jag degmassan till fyra hamburgare som jag började steka i en panna med smör. Jag började bli något skeptisk till om det verkligen skulle bli bra.

Hamburgarna fick ordentligt med tid i stekpannan så att ingredienserna skulle bli tillagade. Sen blev det dags för provsmakning. Konsistensen var precis som före stekningen, som ett bönmos som smetades ut när mina käkar tryckte ihop burgaren. Smaken var helt okej, chili och peppar. Sammanfattningsvis var mitt första försök med vegoburgare en katastrof!

Med lärdomarna från första försöket i åtanke ska jag göra nya försök med input från de intervjuer jag gjort med vegetariska experter. Fortsättning följer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *