Nudelbaren Noodle Mama, Kungsholmen i Stockholm

by author page

6 comments Recensioner

Noodle Mama

För några veckor sedan öppnade ännu en nudelbar i Stockholm, Noodle Mama (Kungsholmsgatan 22) på Kungsholmen. Självklart har jag varit där och testat stället.

Här kommer ännu en recension av en nudelbar i Stockholm, tidigare har jag recenserat Ramen Ki-Mama. Det var en väldigt kylig och regnig dag som jag hade vägarna förbi Noodle Mama för en lunch. Restaurangen är nudlar i snabbmatsform och fokus är på att det ska vara nyttigt och fräscht. Jag valde en nudelsoppa med kyckling i och styrkan medium mama. Till det fick jag en liten flaska mangojuice (pressad på plats) och wasabinötter.

Nudlarna serverades i en pappersskål och det doftade gott av buljong. Hur smakade  nudelsoppan då? Jo tack, rätt bra tycker. Varmt och lagom starkt, fräscha grönsaker och helt okej kyckling. Noodle Mama är en bra nudelbar och ett väldigt bra lunchalternativ, men kanske inget man skriver hem om.

Noodle Mama
Ljust och fräscht inne på restaurangen och en kul pastisch på Beatles Abbey Road.

Noodle Mama
Noodle Mama har ett stort utbud av färdiga rätter, snacks och desserter som du kan plocka med dig hem.

Noodle Mama
Här ser du den trevliga personalen som arbetar här.

Noodle Mama
Så här ser det ut utanför stället om du letar efter det någon gång.

6 Comments

  1. Pingback: Nudelbaren Noodle Mama, Kungsholmen i Stockholm | noodle mama

  2. Var på noodle mama i fredags. Blev så brutalt besviken så jag nästan blev förolämpad. En skål med nudlar och en Loka, 100 spänn. Bulgogibasen till nudlarna smakade vanlig knorrbuljong, nudlarna var oaptitliga och inuti fanns ett hel berg med rivna morötter, rädisor, broccoli med mera. Några få bitar av biff kunde skönjas. Det var så ickeasiatiskt så jag undrar hur det ens är möjligt att lyckas?! Jag gör godare nudelsoppa på ett trekronorspaket nudlar med lite tillbehör. Jag har varit i Japan, många gånger i Hong Kong och Kina, en gång i Thailand och fler asiatiska länder, jag vet vad jag pratar om. Det ÄR inte svårt att göra helt ok god nudelsoppa, men denna var så kärlekslös, SVENSK!!, osalt, så jag blev förbannad. Lämnade största delen av denna förbannade nudelskål och svor att aldrig komma tillbaka.. ÄT ALDRIG HÄR!!

      1. Jaså, det var lyckosamt för dig. Jag blev så besviken, såg verkligen fram emot detta nya ställe, älskar ju nudlar i alla dess slag. Men basen smakade inte… Asiatiskt. Nu ska ju detta vara en s.k. ”fusion”, men jag tycker inte det ursäktar de lama smakerna. Våra baser smakade som om de vore utspädda med vatten – inte sådär djup och mångsidig i smaken som jag hade hoppats på, för det är ganska lätt att få till om man kokar upp egen fond på tonkotsu eller biff. Jag slår vad om att det är någon färdig kryddmix, pulverbuljong eller färdigsås som används för att få fram den tråkiga soppan. Och köttbitarna ska vi inte tala om. Nä jag har svårt att tro att någon som verkligen njutit av riktiga nudlar i Japan, Kina eller Thailand skulle kunna tycka om detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *