Sigtuna East River Lager på burk

Öl på burk är det nya heta

by author page

0 comments Öl

Sigtuna East River Lager på burk

Öl på burk har för mig länge varit synonymt med låg kvalitet, jag tänker billig Tysklandsimporterad Slots Guld eller Carlsberg Sort Guld. Men något håller på att hända.

1 mars släppte svenska mikrobryggeriet Sigtuna Brygghus sin kvalitetslager Sigtuna East River Lager även på burk och det är nog första svenska mikrobrygden som finns på burk tror jag. Sedan ett bra tag tillbaka finns bland annat Modus Hoperandi IPA, Dale’s Pale Ale och även Brewdog Punk IPA (dock inte i Sverige) på burk.

Jag tycker fortfarande att det känns finare att servera ett flasköl, men just det här att flera kvalitetsbryggerier satsar på burk gör det ändå lite coolt. Det som hindrar många mikrobryggerier från att testa burk är förmodligen att det kostar lite mer än flaskorna, i alla fall initialt.

En kul grej vore om SAS börjar erbjuda Sigtuna East River Lager på sina flighter nu när den finns att tillgå på burk. Maken till lokalproducerad öl från SAS sida finns nog inte, ölen bryggs bara några kilometer bort från Arlanda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *