Omnipollo öppnar snart egen ölbar

Ska Omnipollo öppna en egen bar eller är det bara en bluff? Funderingarna bland oss ölnördar har varit många sedan Internationella Kvinnodagen 8 mars då Omnipollo skrev följande på sin Facebooksida:

The demographics up in here suck. If we can get 1000 female likes by the end of the day we will start planning for an Omnipollo Bar. Share.

En dag senare la Omnipollo upp en ny uppdatering:

Den uppdateringen blev nytt bränsle på rykteselden, skulle vi våga hoppas på en Omnipollo Bar i Stockholm? Jag var tvungen att ta reda på hur det låg till och därför ringde jag upp Henok Fentie från Omnipollo. Utan problem bekräftade han att det planeras för en Omnipollo Bar, tankarna har funnits en längre tid, men det är för tidigt att säga när den öppnar.

– Vi öppnar nog inte om någon månad, det tar ju tid att hitta lokal och fixa annat, men det ska nog inte gå år innan vi öppnar, säger Henok Fentie när jag pratar med honom.

Jag har faktiskt väntat länge på att Omnipollo skulle presentera planer på en bar, Henok Fentie jobbade tidigare som driftchef på Bishop Arms och en egen bar känns väldigt naturlig om du frågar mig. Känner jag dessutom Karl Grandin (andra halvan i Omnipollo) rätt kommer det bli en riktigt snygg bar som öppnar, förhoppningsvis snart.

Det jag gillar extra mycket med Omnipollos uppmaning på Facebook är att man uttalat inriktar sig på kvinnor, tillsammans med det faktum att Mikkeller Bar satsar på att attrahera kvinnor visar det hur himla långt ölvärlden har kommit på några få år. Från att ha varit något supergrabbigt man kopplat ihop med stor stark, finns det nu ett sjukt stort smakspektrum inom ölvärlden och det är inte bara cider eller vin som gäller om du är kvinna.

Det senaste året har vi fått två fina bartillskott där bryggerier ligger bakom i Stockholm, Brewdog Bar på Kungsholmen och Mikkeller Bar i Vasastan (öppnade förra helgen). Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad är också på gång och lägger vi till att det sedan tidigare finns trevliga ölbarer såsom Man in The Moon, Akkurat, Oliver Twist och Monks så känns det väldigt bra att vara ölnörd i huvudstaden.

Om du gillar öl i allmänhet och Omnipollo i synnerhet tycker jag att du ska lyssna på min podcast med Henok Fentie, du lyssnar genom den här länken eller genom att söka efter min podcast i Itunes (skriv bara In The Kitchen, så borde den komma fram).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *