Soy Protein Stir-fry

Recept Soy Protein Stir-fry med purjo och lök

Gilla inlägget:

Soy Protein Stir-fry

Soy Protein Stir-fry med purjo och lök är ett recept som jag fått från Annie Taylor Chen som jag intervjuade om vegetarisk mat.

Soy Protein Stir-fry

Det här receptet får mig att tänka på vår hederliga svenska pyttipanna, men med en kinesisk twist. Rätten var väldigt enkel att laga till och det blev jättegott. Och om du ser något konstigt på bilden så var det så att jag hade glömt köpa grön paprika och istället ersatte jag det med morot. Originalreceptet hittar du på VeganAnn.com.

Och gillar du det här receptet får du spana in mina andra vegetariska recept.

Ingredienser Soy Protein Stir-fry med purjo och lök

50-100 gram quorn/sojakött-bitar (i originalreceptet tipsar Annie om ”soy protein pieces”, jag körde dock med quorn-bitar)
1 purjolök
0,5 rödlökar
6 stjälkar koriander (4 i pannan, 2 till garnering)
1 grön paprika
2 teskedar majsstärkelse (bara 1 tesked om du inte kör med torkade sojabitar)
1 matsked vit vinäger
2 teskedar socker
1 tesked chiliolja
2 matskedar soja
1 matsked olivolja
1 tesked vita sesamfrön

Så här gör du Soy Protein Stir-fry med purjo och lök

1. Om du kör med torkade sojabitar börjar du här, annars hoppar du över till punkt nummer 2. Blötlägg sojabitarna i vatten i ungefär en kvar, krama sedan ut överflödigt vatten och tillsätt majsstärkelse. Blanda runt ordentligt och ställ åt sidan.

2. Hacka purjolök, gul lök och grön paprika. Hacka sedan koriandern.

3. I en annan skål blandar du i 1 tesked majsstärkelse, vinäger, socker, soja och chilioljan.

4. Värm en stekpanna och tillsätt olivoljan. Tillsätt purjolök, gul lök, paprika och koriander i pannan och stek ungefär 4 minuter.

5. Lägg i sojabitarna (eller vad du kör som köttsubstitut) och låt steka några minuter till.

6. Avsluta med sojablandningen och låt det gotta till sig i 1 minut innan du stänger av värmen.

7. Servera på en tallrik och dekorera med sesamfrön och koriander. Mums!

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *