Vegansk tzaypasta

Recept vegansk tzaypasta

Gilla inlägget:

Vegansk tzaypasta

Vegansk tzaypasta är ett recept som jag fick när jag intervjuade Helen Alfvegren om hur vi köttätare kan äta mer vegetariskt.

Du kanske frågar dig vad tzay är, jag visste inte heller vad det var innan. Tzay är en sojabaserad vegansk köttimitation som påminner om kyckling. I Sverige säljs tzay av Ridderheims och du hittar det i frysdisken.

Det här receptet är verkligen enkelt att göra, men blir också väldigt gott och fräscht. Mängden av varje ingrediens är inte särskilt slavisk, kör lite som du tycker verkar bra. Från början la Helen upp receptet på sin blogg.

Ingredienser vegansk tzaypasta

6 spett tzay
En handfull valnötter
Granatäpple
1 avokado
Färsk spenat
Citron
Edamamebönor (kallas också gröna sojabönor)
Hallonvinäger
Skruvig pasta

Så här gör du vegansk tzaypasta

1. Koka pasta och stek tzayspett, det brukar ta ungefär 10 minuter.

2- Förbered också för edamamebönorna, koka upp vatten och låt bönorna ligga i 2 minuter. Häll sedan av vattnet, lägg upp bönor på ett fat och häll havssalt över. Väldigt gott att äta till tzaypastan, men också att tugga på under tiden du står vid spisen.

3. Skölj spenaten noggrannt, lossa granatäppelkärnorna och häll ner i en skål.

4. Mosa avokadon med pressad citron.

5. När tzayen har fått en fin yta kan du slänga ner valnötterna i stekpannan, så att det blir lite rostad smak.

6. Blanda ner spenaten också och häll i pastan. Servera på en tallrik, strö över granatäppelkärnor, hallonvinäger och avocadomoset samt det som är kvar av citronen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *