Vegetarisk jambalaya

Recept vegetarisk jambalaya

Vegetarisk jambalaya

Vegetarisk jambalaya är minst lika god som sin köttsläkting, skillnaden är att det är sojachorizo istället för köttchorizo.

Det här receptet har jag fått från Karoline Jönsson på bloggen Gröna Skafferiet, jag intervjuade henne om hur man som köttätare kan äta mer vegetariskt.

Jambalayan smakade riktigt gott, men jag måste ärligt säga att sojakorv inte riktigt är en av mina favoriter.

Vegetarisk jambalaya

Ingredienser vegetarisk jambalaya

2 gröna paprikor
2 gula lökar
3 stjälkar selleri
250 g kryddig sojakorv
400 g hackade tomater
4 dl ris
8 dl grönsaksbuljong
3 msk olja
1,5 tsk chilipulver
1 paket saffran
3 lagerblad
1 tsk timjan
Salt
Svartpeppar

Så här gör du vegetarisk jambalaya

1. Hetta upp olja eller smör i en gjutjärnsgryta. Slanta korvarna och stek dem tills de får fin yta. Tillsätt chilipulvret och fräs ytterligare en stund.

2. Tillsätt hackad paprika, lök och selleri och låt fräsa tills de mjuknat.

3. Tillsätt ris, tomater, timjan, saffran och buljong. Sjud tills riset är mjukt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Det här är också ett inlägg i #Blogg100, känns bra än så länge fast det är mer än 90 dagar kvar.

5 Comments

  1. Gott, men jag hade i 300g quornfärs istället för korven, och bytte ut chilipulvret till sambal oelek, drog ner på vattnet till 5½ dl och hällde ner 2½ dl vispgrädde istället. Blev superbra.

  2. Det här är det bästa Jambalayareceptet på Internet. Använder alltid detta som grund även om jag är köttätare. Korven kan med lätthet bytas ut mot vad som helst. Brukar köra vanlig hederlig korv eller kräftsjärtar. Gör också som ML och kör med grädde för att fylla ut rätten lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *