Tallrik med fisk och potatis

Restaurang Gondolen i Stockholm

by author page

0 comments Recensioner

Tallrik med fisk och potatis

Restaurang Gondolen i Stockholm är en riktig restaurangklassiker, som drivs av Erik Lallerstedt. På deras meny finns väldigt mycket härlig fisk.

Jag var på Restaurang Gondolen tidigt i somras, det här är en recension från mitt besök där.

Lite småförvirrad hamnade jag till slut på Gondolen, skyltningen från gatan var inte ultimat om man säger så. Restaurangen ligger vid Slussen på Södermalm i Stockholm och utsikten är enastående, du ser ut över Mälaren, Saltsjön, Slussen och innerstan i Stockholm. Redan 1935 öppnades restaurangen när Katarinahissen invigdes, sedan 1994 driver Erik Lallerstedt restaurangen.

Miljön på Gondolen är väldigt klassisk, den ultramoderna och avskalade inredningen jag är van vid från andra restauranger i Stockholm finns inte här. Annorlunda och intressant. Servicen från personalen var väldigt bra, kände att de lyssnade på mig som gäst.

Hummersoppa med ostrondumplings

Till förrätt valde jag en hummersoppa med ostron- och musseldumplings, en klassisk förrätt med lite asiatiska inslag. Hummersoppan var väldigt krämig och god, dumplingsarna kompletterade och gav lite textur till soppan.

När det blev dags för förrätt valde jag fisk (har tyvärr glömt vilken det var) med smörsås och pommes frites. En bra tillagad fisk som passade bra med smörsåsen och övriga tillbehör. Varmrätten smakade bra, men det blev något i krämigaste laget, jag hade velat ha något lite fräschare för att det skulle vara en riktig höjdare.

Sammanfattningsvis så är Gondolen en bra, klassisk restaurang med kanske Stockholms bästa utsikt. För min del blir det definitivt fler besök framöver, framför allt när jag har besök från andra ställen än Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *