Vegoburgare i bröd

Projekt vegoburgare – referensburgare

by author page

1 comment Nyheter

Vegoburgare i bröd

Jag letar efter den ultimata vegoburgaren som jag tidigare berättat om. Innan jag testlagat hemma tillagade jag en referensburgare hemma i köket.

För att jag ska anse projektet med den ultimata vegoburgaren som lyckat måste mitt resultat bli bättre än de fryspuckar jag hittar i affärerna. Därför tog jag en utflykt till en av de större matbutikerna i Stockholm och inhandlade lite vegetariska hamburgare.

Vegoburgare från Lina McCartney

Vegoburgare från Veggo

Jag fastnade för två olika sorter, Mozzarella burgers från Linda McCartney och vegetariska burgare från Veggo.

Ostekta vegoburgare

Till vänster ser du burgaren från Linda McCartney och till höger den från Veggo. Det är en ordentlig storleksskillnad i diameter, men också i tjocklek.

Vegoburgare i stekpannan

Innan hamburgarna stekts färdigt var min favorit den från Linda McCartney, den ser ut som en bra hamburgare, medan den från Veggo ser ut som en billig köttpuck.

Bröd till mina vegoburgare i stekpannan

Brödet vid detta tillfälle var hembakade Flippin’ Burgers-bröd från receptet i boken om Flippin’ Burgers.

Vegoburgare i brödunderdel

Efter stekning såg det ut så här (med trötta skivor ost på…), fortfarande var den från Linda McCartney min favorit. Förutom bröden och osten körde jag hemmablandad In-N-Out-dressing och romansallad som tillbehör.

Vegoburgare från Linda McCartney i bröd

Hamburgaren från Linda McCartney efter några tuggor. Rätt köttig konsistens och mozzarella tillförde lite saftighet.

Vegoburgare från Veggo i bröd

Den betydligt plattare burgaren från Veggo, smakade väldigt mycket sojabiff.

Mina vegoburgare och anteckningsbok vid sidan om

Sammanfattningsvis så är jag positivt överraskade av de vegetariska fryspuckarna, nästan så att jag väljer det framför frysta köttditon. Nu ska jag bara se om jag kan skapa något som är bättre.

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *