Rumstempererat smör – bästa genvägen dit när du glömt förbereda

by author page

1 comment Recept
Gilla inlägget:

Smör och rivjärn

Rumstempererat smör är väldigt vanligt i recept när man bakar, tyvärr är det lika vanligt (i alla fall för mig) att jag glömmer att just rumstemperera det där smöret. Vad gör man då? Lägger sig i fosterställning och skrikgråter? Nej, verkar överdrivet. Tinar smöret i mikrovågsugnen? Nej, det blir inte så bra. Det finns betydligt bättre sätt och min favoritmetod är som följer.

Rumstempererat smör

Väg upp så mycket smör som du ska använda, ta sedan fram ett rivjärn och riv ner smöret. Resultatet är lite mjukare smör och framförallt undviker du de där stora klumparna som lätt uppkommer när man kör i en hel bit kylskåpskallt smör.

Detta tips kanske kan komma väl till pass nu när det snart är Kanelbullens dag.

Vad är ditt bästa tips för att lösa såna här problem? Är det förresten bara jag som glömmer att rumstemperera smöret?

1 Comment

  1. Hej!

    Jag brukar hyvla smöret med en osthyvel.
    Ställ skålen på en våg och hyvla ner så mycket smör som du behöver.
    Kör sedan i mikron i 5-10 sekunder. Blir perfekt!

    Tiziana

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *