Så bra är Svenska hamburgerköket

Svenska hamburgerköket är ett hamburgerhak i Midsommarkransen i södra Stockholm och jag har gjort ett återbesök efter att ha hört rykten om att man har gjort en uppryckning med sina hamburgare. Hamburgarna var inte usla innan, men nu skulle man ha gått från okej till väldigt bra hamburgare.

I min förra recension av Svenska hamburgerköket vände jag mig mot den söta löken och torra köttpuckar, hade det blivit bättre nu?

När jag kom till Svenska hamburgerköket var det mesta sig likt från mina tidigare besök, inredningen var en blandning av ett svenskt kafé och ett amerikanskt steakhouse. Menyn var också densamma som tidigare och priserna låg på samma humana nivå, 105 kronor för en 180 grams hamburgare med pommes frites. Något hade dock hänt! På skyltar blev jag upplyst om att man numera inte har den söta löken som standard på hamburgarna. Hurra för det.

Jag bestämde mig för en Fyrvaktare, 180 gram köttpuck med ost, tomat, sallad, rödlök och dressing. När jag fick in min hamburgare framför mig såg jag direkt att något förändrats, köttpucken såg helt annorlunda ut, med en finare stekyta än vad jag fått vid tidigare besök.

Ryktena om Svenska hamburgerkökets uppryckning var sanna kan jag meddela efter att ha tagit mina första tuggor.  Borta var den söta löken och köttpucken hade en härlig, frasig stekyta (påminde om det Shake Shack gör med sina hamburgare) och var mycket saftigare och luftigare än hur jag minns den från tidigare besök. Förra gången jag åt på hamburgerhaket i Midsommarkransen kände jag mig hyfsat nöjd, en okej hamburgare för ett konkurrenskraftigt pris. Den här gången var hamburgaren mycket bättre, men hade trots det samma pris.

Värt att notera är att trycket är betydligt mindre på Svenska hamburgerköket än till exempel Flippin’ Burgers, nu är ju Flippin’ ännu bättre än Svenska Hamburgerköket, men just att man slipper köa är helt klart till Hamburgerkökets fördel.

Lägger jag samman de viktigaste parametrarna när man jagar hamburgare i Stockholm, alltså pris, kö/väntetid med kvalitet så har Svenska hamburgerköket seglat upp som en av huvudstadens absolut bästa hamburgare. Om du undrar så har man öppet såväl på lunchen som kvällstid.

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *