Så gör du egen dressing till caesarsallad

Burk med hemmagjord dressing till caesarsallad

Dressing till caesarsallad, hur gör man den? Det är väldigt enkelt, går snabbt och du kan använda ingredienser som du i stort sett alltid har hemma. Vet du vad det bästa är? Den går att spara i kylen några dar om du får lite över.

Innan jag presenterar det enkla receptet tänkte jag först berätta att caesarsallad finns i många olika varianter, långt bort från originalet som den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini skapade i Tijuana, Mexiko på 1920-talet. I mitt recept har jag ansjovis i själva dressingen, det lär inte den gode Caesar ha haft den där dagen när han skapade caesarsalladen, en rätt som tagit över världen.

Ett bra användningsområde för dressingen är självklart en caesarsallad, men du kan också använda den i den perfekta sommarlunchen.

Ingredienser till caesardressing

1 ägg
1 ansjovisfilé
1 hackad vitlöksklyfta
Lite nypressad lime eller citron
Lite worcestershiresås
0,5 deciliter olivolja (eller kallpressad rapsolja)

Så här gör du dressingen

Receptet ger strax under decilitern med färdig caesardressing och tanken är att du enkelt ska kunna multiplicera det om du vill ha ännu mer, bra va?
Börja med att ta fram ingredienser, en skål och en mixer. Ta alla ingredienser utan oljan och lägg i skålen, kör därefter mixern tills det är en slät vätska. Avsluta med att mixa ner olivoljan, sen är det färdigt.
Spara överbliven dressing i en burk i kylen!

TIPS! Har du ansjovisfiléer över? Stoppa firrarna i en burk och frys in, så behöver du inte slänga ansjovisen.

Related Posts

Den perfekta sommarlunchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *