Mats-Eric Nilsson

Så gör du pepparkakspopcorn superenkelt

by author page

0 comments Recept

pepparkaks-popcorn

Igår tipsade jag om hur du gör peppermint bark, idag får du ett recept på pepparkakspopcorn. Prova, det är supergott och det går dessutom snabbt att göra.

Ingredienser pepparkakspopcorn

1 liter popcorn

20 gram smör
50 gram socker
Lite salt

Pepparkakskrydda:
3 delar malen ingefära
4 delar kanel
2 delar kardemumma
2 delar kryddnejlika
1 del vanilj

Instruktioner

1. Poppa popcorn (icke micro-poppade är godast om du frågar mig, men jag dömer ingen).

2. Blanda pepparkakskrydda (gör en ordentlig sats och spara i en burk) eller ta fram den du redan blandat.

3. Smält smör och socker i en stekpanna, ha i en matsked av din pepparkakskrydda. Låt det koka ihop till en karamellaktig röra.

4. Vänd ner popcorn i din stekpanna och se till att det fördelas jämnt över alla popcornen.

5. Låt dina popcorna torka och svalna på bakplåtspapper, lägg sedan i en burk eller börja ät direkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *