Tortillas av majs

Så gör du tortillas

by author page

1 comment Recept
Gilla inlägget:

Tortillas av majsOm du ska göra riktiga tacos hemma så duger det inte med industrins tortillas, nej istället ska du göra egna.

Du behöver bara en tortillapress (eller använd två tunga böcker eller annat platt), masa harina (speciellt majsmjöl), vatten och salt. Då får du väldigt goda tortillas och det bästa av allt är att det går snabbare än det tar att springa till affären på hörnet och handla.

Du får instruktioner på hur du gör nedanför bilderna.

Tortillas av majs

Tortillas av majs

Tortillas av majs

Hemmagjorda tortillas med beef tacos

Recept: Majstortillas

Sammanfattning: Riktiga majstortillas gör du enkelt själv hemma, du behöver bara masa harina, vatten och salt.

Ingredienser

  • Salt
  • Masa harina
  • Vatten

Så här gör du

  1. Ta fram din tortillapress och lägg plastfolie på under- och översidan.
  2. Börja med att blanda masa harina, vatten och salt efter den mängd det står på mjölpaketet.
  3. Dela degen i antalet bitar som receptet motsvarar och rulla till runda små bollar. Täck gärna med småblött hushållspapper.
  4. Börja värma din stekpanna (du har inget smör eller olja).
  5. Lägg en boll i din press och tryck, hårt! Om den inte blir så tunn som du önskar kan du trycka till degen med fingrarna och sen trycka en till gång med tortillapressen.
  6. Stek alla dina platta degbitar 1 minut per sida.
  7. För att dina majstortillas ska bli mjuka och härliga lägger du färdiga mellan två kökshanddukar.
  8. Servera med till exempel beef tacos, pulled pork eller kanske rent av en riktigt god chili.

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 review(s)

1 Comment

  1. Jag har experimenterat en hel del med det här. Är själv glutenintolerant så majstortillas är det enda alternativet för mig. Kruxet är att de spricker om man böjer dem. Så enchiladas och taquitos är lite klurigt att få till. Efter många försök tror jag att jag löst det genom att tillsätta lite xantangummi. Det gör bröden fåmer flexibla och de går dessutom att kavla mycket tunnare (bra om man vill göra nachos).
    Här är mitt recept om du är intresserad: http://www.barariktigmat.se/index.php/region/usa/item/240-perfekta-majstortillas

    Jag har aldrig kommenterat här förr men har följt bloggen länge. Tack för en fin blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *