Så smakar ett intressant matsamarbete


I somras sponsrade ölvarumärket TT ett samarbete mellan tre svenska musiker, man skulle ta fram en skön sommarlåt. Nu har turen kommit till tre svenska kockar och musik har blivit mat, jag fick chansen att testa konceptet förra veckan.

I matprojektet TT Testar Mat ingår kockarna Carl Berglöf från Atelier Food i Stockholm, Emma Kolback från Dubbel Dubbel i Göteborg, Joakim Schaffer och Samer Rabie som båda är från Green Matmarknad i Malmö. Idén bakom TT Testar Mat är att duktiga kockar från tre städer (samma städer som ingår i TT för övrigt) skapar en meny tillsammans som serveras en kväll per stad.

Först fick vi in ”Vinterns rotsaker med vildsvin och en buljongshot” (bild överst), en enkel och god rätt. De inlagda grönsakerna, köttet och buljongen passade bra ihop.

Rätt nummer två var lite wild and crazy, friterad sill med coca cola-sås och rättikskaka. Lite annorlunda med friterad sill, och den var rätt god. Tyvärr gillade jag inte rättikskakan lika mycket, lite gummiaktig konsistens tyvärr.

Rätt nummer tre var riktigt köttig, ”Brässerad oxbringa från Lindengrens på Bjärehalvön med rökt märg och svartkål”. Den här rätten hade väldigt stor potential, men levererade tyvärr inte. Största problemet med denna rätt var att min oxbringa var alldeles för torr, tillsammans med den rökta märgens smakexplosion funkade det inte alls. Mitt bordssällskap var inte lika negativa som jag, mest beror det nog på att deras köttbitar var lite saftigare.

Sista rätten var en dessert, ”Mandel och äpple”, på ren svenska var det yoghurtglass med mandelbiskvier, äppelkompott och mandelkräm. Tillsammans med vildsvinsrätten var det här min favorit på menyn. Rena och enkla smaker, sötma, krämighet och syra.

Hela kalaset kostade 150 kronor, väldigt prisvärt om du frågar mig. Om du vill testa maten är loppet kört om du bor i Stockholm, men skåningar och göteborgare har fortfarande chansen. Vill du veta mer om TT Testar Mat så är det enklast om du går in på deras Facebook-sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *