Spännande nystart för Stadshuskällaren

by author page

0 comments Nyheter

stadshuskallaren-1
Stadshuskällaren är en riktig restaurangklassiker i Stockholm och sedan något år tillbaka drivs det i helt ny regi, en spännande nystart.

Tillsammans med flera andra bloggare och matpersonligheter blev jag inbjuden till en helkväll för att testa Stadshuskällaren nya meny. Andreas Hedlund (bland annat Årets kock 2002) och Fredrik Larsson (lagkapten i svenska kocklandslaget) har tagit fram menyn som har fokus på svenska råvaror.

Kvällen var en chans att ge feedback till restaurangen och en chans att diskutera mat under avslappnade former. Just såna inbjudningar gillar jag, utan påtryckningar om att jag ska skriva något. Här kommer lite bilder och intryck från kvällen, hoppa direkt till slutet om du vill ha mitt korta omdöme av Stadshuskällaren.

stadshuskallaren-9
Två av mina nya bekanskaper, mat- och dryckesexperten Jens Dolk till vänster och Axel Odelberg (från Halvgroda.se) till höger.

stadshuskallaren-2
Tillsammans med maten vi provade testade vi också olika dryckeskombinationer i samråd med Stadshuskällarens sommelier Jimmy Palmeklev.

Första rätten (bild överst i detta inlägg) ut var smörstekt kungskrabba med bakad svensk blomkål, hasselnötter och konserverad citron.

stadshuskallaren-3
Pressbakad fasan med anklever, äpplecreme, och rågsurdegsflarn.

stadshuskallaren-4
Glaskokt torsk med Sandaägg, räkor, pepparrot och brynt smör.

stadshuskallaren-5
Rådjurssadel med stekt äpple, äppelrökt sidfläsk, anklever, svartkål och bondbönor.

stadshuskallaren-6
Det var inte bara jag som plåtade maten denna kväll om man säger så.

stadshuskallaren-7
Löfsta blå med syrad lök och rödbetor.

stadshuskallaren-8
Konserverade plommon och plommonsorbet, marshmallows, hallon och chokladägg.

Det här var första gången jag besökte Stadshuskällaren och det blir nog fler gånger tror jag. Om det jag provade denna kväll är representativt för menyn så erbjuder Stadshuskällaren vad jag kallar vällagad, klassisk svensk mat till en rimlig prisnivå. En dag i veckan, tror det är tisdag, erbjuder man dessutom en trerättersmeny för 333 kronor för den som vill vardagslyxa lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *