Stockholms bästa lunchburgare serveras på Vigårda

Stockholms bästa lunchburgare

Stockholms bästa lunchburgare serveras på Vigårda

Idag hittade jag en ny kung på tronen som Stockholm bästa lunchburgare och den kostar bara någon tia mer än McDonalds och Burger King.

För något år sedan testade jag hamburgaren på Melkers Vigårda som ligger i Mood-gallerian i city, då var den helt okej, men inte mer än så. Därför hade jag inte särskilt höga förväntningar när det blev ett återbesök.

Redan i kassan märkte jag att något förändrats på Vigårda, det satt en skylt om att burgarna grillas medium som standard och det såg jag inte vid förra besöket. Yes, man har fattat att vi inte vill ha torra hamburgare alltså.

85 kronor senare satt jag med en hamburgare som levererades med en sallad och valfritt tillbehör (jag valde bönsallad). Brödet var ingen standardvariant från Korvbrödsbagarn, istället var det med en rejäl seg skorpa som inte var superbra om du frågar mig. Den sega skorpan fick resten av komponenterna att tryckas ut lite väl mycket, en mjuk skorpa hade varit att föredra. Men brödet hade så klart positiva sidor också, själva ”insidan” av brödet hade en bra textur som passar bra i ett hamburgerbröd.

Stockholms bästa lunchburgare

Pratar vi köttpucken så var den väldigt bra och den var verkligen grillad medium, precis som man lovat. Ovanpå köttpucken fanns det en sås/röra som påminner om pulled pork och vid sidan av det så fanns det också en mild dressing och skivad tomat.

Bara det att själva biffen inte var torr som ett fnöske är ett stort plus i min bok, när de andra komponenterna också levererar så blir jag jättenöjd. Sammantfattningsvis så serverar Vigårda Stockholms bästa hamburgare som du kan få tag i vid lunchtid i Stockholm. Flippin’ Burgers och AG serverar fortfarande en mycket bättre hamburgare, men de ställena serverar inte vid lucntid.

2 Comments

  1. Är denna bättre än Texas burgare? Jag tycker deras vanliga bacon cheese är riktigt god, och äter lunch där ca 1-2 gånger i månaden. Men vore kul med några alternativa lunch-burgarställen som inte är allt för långt från Östermalmstorg.

    1. Jag tycker att den är bättre än Texas lunchburgare (som väl fortfarande är fryspuck?). Snackar vi lunchburgare annars så är Lilys Burgers och Oljebaren bra, men lite väl långt från Östermalmstorg. Däremot ska Prime Burger på Birgerjarlsgatan vara rätt bra, har dock inte hunnit käk där än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *