Saftiga boquerones med brödbitar på toppen

Tapas på Boqueria i Stockholm

by author page

2 comments Recensioner

Saftiga boquerones med brödbitar på toppen

Boqueria ligger i hippa Mood-gallerian i Stockholm och restaurangen serverar tapas i olika varianter. Sedan den öppnade för nästan två år sedan har den varit en av stans populäraste restauranger, det är i stort sett alltid fullt och chansen till ett spontanbesök finns aldrig. Håller hajpen?

Mitt första besök skedde efter en bordsbokning för att vi skulle vara på den säkra sidan. Besöket började med att världens stirrigaste hovmästare tog emot oss. Det tog säkert två minuter innan vi fick kontakt och sen sprang hen runt och irrade innan vi fick vårt bord. När vi väl slagit oss ner vid bordet fortsatte kvällen bättre.

Sangria på Boqueria i Stockholm
Vi började med varsitt glas sangria, lagom sött och lite svalkande denna varma julikväll.

Kökspersonalen och det öppna köket på Boqueria i Stockholm
Köket på Boqueria är helt öppet och man kan roa sig med att kolla när kockarna förbereder rätterna. Öppna restaurangkök blir allt vanligare, och jag undrar lite när det slår tillbaka åt andra hållet igen?

Vi började med att ta in några olika rätter som vi skickade runt på bordet. Min (till tapas skeptiska) far testade Boquerias signaturtapas – boquerones (bild överst i detta inlägg). De härliga små fiskarna gick hem både hos mig och min far. Syrlig smak med lagom lös struktur på köttet. Här nedan följer omdömen om några av de andra rätterna vi tog in.

Grillad iberico med tryffel och aioli
Grillat fläskkött från Iberico-gris med riven tryffel på toppen och aioli vid sidan om. Saftiga bitar kött som blev ännu bättre med tryffel och ett dopp i aolin innan den träffade gommen.

Grillad kyckling med majs, tryffel och svamp
Grillad kyckling i krämigt skum med svamp, majs och tryffel. Mör kyckling som passade bra ihop med det krämiga skummet.

Liten hamburgare
Ett måste på Boqueria är deras hamburgare i miniformat – hamburgesa. Liten som en kvarts näve men naggande god med mediumstekt kött, aioli och smält ost (Manchego?).

Pulled pork på Boqueria i Stockholm
Pulled pork är en av de absolut hetaste rätterna nu, Boquerias tolkning är friterade bollar med det dragna fläsket inuti. Bra pulled pork och gott med yoghurten att doppa i.

Efter fyra rätter var jag lagom mätt. Det hade funnits utrymme för mer mat, men denna kväll hade jag karaktär och slängde in handduken. Sammanfattningsvis så är Boqueria en bra restaurangupplevelse, vällagade rätter och ett väldigt brett utbud som passar de flesta oavsett vad man gillar. Restaurangen är riktigt hajpad och jag tycker att den motsvarade mina förväntningar. För att vara i Stockholm tycker jag också att det var riktigt prisvärt, mat av hög klass och jag blev mätt för under 400 kronor.

Tidigare har jag också testat Boquerias baskiska tapas – pintxos, läs även det inlägget.

Vad är dina erfarenheter av Boqueria?

2 Comments

    1. Mmmm, prisvärdhet är rätt subjektivt och jag har fått lite backning från bekanta när jag kallar Boqueria för prisvärt, men jag står för det ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *