Anton Bjuhr och Jacob Holmström från Gastrologik och Daniella Illerbrand från DVLOP

Taste of Stockholm – spännande matfestival

by author page

4 comments Nyheter

Anton Bjuhr och Jacob Holmström från Gastrologik och Daniella Illerbrand från DVLOP

6-8 september är det premiär för nya matfestivalen Taste of Stockholm på Riddarholmen i just Stockholm (no shit…). Väldigt intressanta kockar och dryckesproffs kommer medverka och leverera det man är bäst på.

För att vara ärlig så går jag inte igång supermycket när jag hör ordet matfestival, det känns lite väl mycket Finlandsfärja/stadsfestival över det hela. Jag hoppas dock att Taste of Stockholm kan vara ett undantag och lite mer exklusivt än så.

Flera kockar kommer att laga mat under hela festivalen från fullt uppbyggda kök. Det gör att besökarna kan promenera runt och prova olika restaurangers signaturrätter tillsammans med väl utvalda drycker. Besökarna kan även delta i interaktiva moment såsom provningar, seminarier och matlagningskurser där de får lära sig kockarnas hemligheter för att lyckas i köket.
(från pressmeddelandet)

Formuleringen ovan gör det lite mer intressant i mina ögon, men det som faktiskt får mig att  vilja gå på Taste of Stockholm är när jag ser alla ”affischnamn”. Hittills är bland annat Björn Frantzén, Jonas Lundgren, Daniel Berlin och Niklas Ekstedt klara för Taste of Stockholm och det är faktiskt väldigt bra kockar, speciellt Berlin är spännande eftersom att han huserar nere i Skåne annars.

Nu hoppas jag bara på att genomförandet blir så bra som det kan bli (och att jag är hemma 6-8 september…).

Blir du sugen att gå på Taste of Stockholm?

Du hittar hela pressmeddelandet här.

4 Comments

  1. Men alltså…är det verkligen nytt? Är det inte bara ett nytt, ”hett” engelskt namn på Smaka på Stockholm?

    1. Det skulle man kunna tro, men som jag förstår har Smaka på Stockholm inget med Taste of Stockholm att göra. Lite förvirrande med namnet dock. 🙂

    2. Tydligen finns det 18 Taste-festivaler runt om i världen. Helsingfors, Dubai, Melbourne, Milano osv. I London har man kört sedan 2004. Och om det jag hört om Stockholm stämmer, så blir det inte öl i plastglas utan bubbel i riktiga glas, höga ambitioner och en riktigt hygglig lineup (det är väl Jacob från Gastrologik på bilden ovanför?). Just pray for decent weather…

      Namn-grejen verkar vara en ren tillfällighet eftersom det är två helt olika saker. Knappast en fördel, dock. Vare sig för Taste eller Smaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *