Ted Bundy och andra dödsdömdas sista måltid

by author page

0 comments Nyheter

Mat är inte bara mat för mig, det säger mer än själva smaken och något som fått mig att tänka lite extra på det var när jag fick se fotografen Henry Hargreaves fantastiska bilder i serien No Seconds.

Bilderna porträtterar sista måltiderna för dödsdömda fångar i USA. Hargreaves säger att tanken med bilderna var att betraktaren skulle identifiera sig med fången genom deras måltidsönskemål, att betraktaren skulle tänka på den dödsdömda som en riktig person istället för bara någon anonym.

Jag fick tillstånd att använda en av Hargreaves bilder och jag valde Ted Bundys sista måltid. Bundy hade inga speciella önskemål, istället fick han den traditionella sista måltiden bestående av mediumstekt biff, stekta ägg, hash browns, rostad bröd med smör och gelé samt mjölk och apelsinjuice.

Du hittar alla andra bilder i serien på Henry Hargreaves hemsida. Vissa dödsdömda fångar har gjort väldigt medvetna val, nästan som ställningstaganden, medan andra inte brytt sig alls. Jag vill också förtydliga hur himla fel jag tycker det är med dödsstraff oavsett vad personen har gjort sig skyldig till.

Vilka tankar väcker bilderna hos dig?

Related Posts

Kartor gjorda av mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *