Henok Fentie från Omnipollo

Tema öl i podcasten

by author page

0 comments Öl
Henok Fentie från Omnipollo

Idag har jag intervjuat Henok Fentie, ena halvan i bryggeriet Omnipollo, till In The Kitchens podcast. Vi satt ungefär en timme och pratade om öl, bryggning, olika humlesorter och massor av annat intressant.

Om några veckor får du lyssna på resultatet av mitt samtal med Henok, men redan imorgon får du höra en annan person prata om öl och annan dryck. För någon månad sedan intervjuade jag nämligen sommeliern och dj:en Alf Tumble med anledning av hans bok Drick! som släppts denna vecka. Över ett glas öl satt vi och pratade om hans syn på vin och öl, han har ett väldigt spännande sätt att se på det, långt bort från tråkiga Bengt Frithiofsson-stilen.

Och appropå öl så är det ju påsk denna veckan och om du inte köpt påsköl än så är det snart dags. Söker du på Systembolaget efter påsköl så finns det 14 stycken olika och jag har några favoriter. Dugges Golgata Bitter (intressant med en svensk påskbitter), S:t Eriks & Mathias Dahlgrens påsköl (spännande samarbete fortsätter) och Sigtuna Dark Easter Ale (citrus och choklad i mörk ale, ölbloggen Portersteken menar att det är så här Prince of Darkness borde ha smakat).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *