Thailändskt gästspel på Sheraton

Från den här veckan och fram till 22 mars har Sheraton i Stockholm ett thailändskt gästspel. Hotellet har flygit in flera kockar från den populära restaurangen Taste i Bangkok, början av en större satsning på mat av högre klass på hotellet.

Jag frågade varför man satsar på Thailand som tema, det finns ju thailändska restauranger i nästan varje kvarter i Stockholm. Svaret: Man vill visa upp en lyxigare sida av det thailändska köket, tyvärr fick jag dock inte någon lyxkänsla när jag var där. Visst var det god mat, men jag har ätit lika god mat på många thairestauranger i Stockholm.

Om jag hade varit Sheraton hade jag istället låtit kockarna spänna bågen ordentligt och serverat lite annorlunda rätter än pad thai och tom yam-soppa. Här säger man att kockarna kommer från en av Bangkoks bästa restauranger, ge dem chansen att visa varför.

Nu vill jag understryka att det ändå var väldigt god mat och om du vill testa kör gästspelet till och med 22 mars, både lunch och middag (enstaka rätter och en prisvärd femrättersmeny för 595 kronor).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *