Världens svåraste pizza med pulled beef

Världens svåraste pizza

Världens svåraste pizza med pulled beef

I helgen gjorde jag (helt oplanerat) vad som måste anses som världens svåraste pizza, jag tänkte berätta lite om hur jag gjorde och varför den är så svår.

Precis som med allt annat så finns det enkelt och svårt även inom matvärlden. Pizza som koncept får nog anses som rätt enkel mat, du har deg, tomatsås, ost och kanske något annat. Det finns också olika svårighetsgrader när man ska äta pizza, enklast är troligen bakispizzan man beställer hemkörd liggandes i soffan, ungefär lika svårt är det att microvågsvärma en pizza. Baka pizza hemma är kanske lite mer svårt, men inte supersvårt, om du inte gör min variant.

Så här gör du världens svåraste pizza

1. Blanda degen, köpedeg är inte att tänka på, min favorit är Martin Johanssons enkla recept.
2. Blanda en enkel tomatsås, riv ost och förbered övriga tillbehör. Den här gången fastnade jag för pulled beef som jag hade hemma och rödlök, med ruccola och gräddfil på efter gräddning.
3. Sätt på ugnen, baka ut degen på bakplåtspapper, garnera med fyllningen och hiva in i värmen.

Inte så svårt hittills, men jag lovar att det kommer.

4. Här kommer det svåra. Det luktar jättegott i köket, du är superhungrig och vill bara stoppa in lite (alldeles för varm, ja man bränner sig alltid i gommen när man gör pizza hemma) pizza i munnen. Perfekta förutsättningar alltså. Då upptäcker du att bakplåtspappret inte är bakplåtspapper, utan den nära papperssläktingen smörpapper. Resultatet är en jättegod pizza med tapetliknande papper under sig.

Vad gör man då?
1. Lägg dig i fosterställning på köksgolvet och skrikgråt.
2. Lös utmaningen med världens svåraste pizza.

Det första alternativet lockade väldigt mycket faktiskt, men då hade hela pizzaprojektet varit misslyckat. Jag valde därför andra alternativet, med lite McGyver-tänk.

För att få bort pizzan från smörpappret gjorde jag precis som när man tar bort tapeter från väggar, penslar med vatten på pappret. Efter lite lirkande lyckades jag få bort i stort sett allt papper.

Världens svåraste pizza med pulled beef, ruccola och gräddfil

Hur smakade pizzan då?
Jävligt bra tycker jag och den kanske blev extra god med tanke på att den var så svår.

Vad är det svåraste du gjort i köket? Och hur gör du när du stöter på utmaningar?

1 Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *