Mattias Kristiansson

Vegoburgareintervju med Mattias Kristiansson

by author page

0 comments Nyheter
Gilla inlägget:

Mattias Kristiansson

I jakten på den ultimata vegoburgaren har jag intervjuat massa intressanta personer om deras syn på en ”vegetarisk köttpuck”. Läs vad Mattias Kristiansson från Vegoriket tycker.

Vad har du för inställning till hamburgare?

Jag äääälskar hamburgare. Det är min absoluta favoritmat och dagen då jag insåg att jag var vuxen och kunde äta det så ofta jag ville, var den lyckligaste dagen i mitt liv.

Hur ofta äter du vegoburgare?

Jag och min sambo äter det nästan perverst ofta. Vi försöker att hålla nere det till en gång i veckan, men oftast blir det fler.

Hur ser den ultimata vegoburgaren ut?

Jag gillar att variera, men ser själv det som en utmaning att hitta den köttigaste veganburgaren. Du vet, den där burgaren som man kan lura sina galet köttiga vänner med.

Vad är dina bästa tips om man ska göra egen vegoburgare?

Om du inte orkar experimentera med själva ”köttet”, så köp färdiga. Det finns skitgoda från Astrid & Aporna och Fry’s. En riktigt bra burgare tycker jag hänger på tillbehören. Gör egen majonnäs och dressingar, någon god (mjölkfri) ost, en massa grönsaker, pommes, lökringar, milkshake. Det är liksom hela paketet som gäller.

Vilka tillbehör brukar du ha när du äter vegoburgare?

Jag har guacamole som standard, tröttnar aldrig på det. Känner jag mig pigg så vispar jag min egen äggfria majonnäs och gör en dressing. Sen älskar jag rostad lök och mycket av det. I och med att jag äter burgare så ofta så blir de vanligtvis hyfsat enkla, men om jag bjuder hem vänner så slår jag på stort som i svaret ovan.

Varför ska köttätare äta vegoburgare?

Ett enkelt svar: Därför att det är så jäkla gott såklart! Och för att det är kul med variation. En vegoburgare erbjuder ju andra konsistenser, smaker, färger och annat som alla våra tokiga sinnen snappar upp.

Var äter man den bästa vegoburgaren?

Jag gillar Texas Longhorns veganburgare även om de bara kan erbjuda guacamole som ”dressing”.

Tidigare i år gjorde jag också en allmän intervju med Mattias Kristiansson om vegetarisk mat, läs den också!

Fler intervjuer om den ultimata vegoburgaren

Hanna och Björn Gadd, Vegankrubb
Metin Kocman, Hilarius Larsson Delikatess-manufaktur
Helen Alfvegren, allmän vegetarisk mat-expert
Mattias Kristiansson, Vegoriket
Gabriella Terneborg, Djurens Rätt
Mikael Hall, allmän vegetarisk mat-expert
Jon Widegren, Flippin’ Burgers

Jag länkar upp allt eftersom att intervjuerna publiceras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *