Mikael Hall

Vegoburgareintervju med Mikael Hall

by author page

0 comments Intervju

Mikael Hall

Jag letar efter den ultimata vegoburgaren och på vägen dit har jag intervjuat bland annat vegetarisk mat-nörden Mikael Hall. Läs om hans syn på köttpucken mellan två bröd.

Vad har du för inställning till hamburgare?

Det ultimata sättet att äta, när det är bra är det den perfekta handhållna tallriksmodellen och kombinationen av mina favvomat: gott bröd, köttigt protein, chili, ost i massor, vitlök, rök.

Hur ofta äter du vegoburgare?

Några gånger i månaden, kanske fyra-fem… sex, sju?

Hur ser den ultimata vegoburgaren ut?

Gärna så lik kött i konsistens och smak som möjligt för min del. Sen spelar det ingen roll vad den är gjord av. Men en god halloumiburgare (då och då, börjar gå lite inflation i det) är också fint!

Vad är dina bästa tips om man ska göra egen vegoburgare?

Göra ett bindmedel av vispat, kryddat, ägg och panko som får svälla i 30 minuter. Blanda sen ner i det du vill göra burgaren av. Funkar ofta skitbra, även på grill. Tänk på att du bör att fett av nåt slag i burgaren.

Vilka tillbehör brukar du ha när du äter vegoburgare?

OST! Och chili i nån form. Och söt röksås. Och en god öl.

Varför ska köttätare äta vegoburgare?

Av samma anledning som man bör äta allt annat vegetariskt. Men just burgare är nog inte det som de flesta köttätare skulle välja bort först av allt, och det förstår jag. Svårt att matcha med vegburgare i många fall.

Var äter man den bästa vegoburgaren?

Hemma. Eller på Kuma´s i Chicago.

Fler intervjuer om den ultimata vegoburgaren

Hanna och Björn Gadd, Vegankrubb
Metin Kocman, Hilarius Larsson Delikatess-manufaktur
Helen Alfvegren, allmän vegetarisk mat-expert
Mattias Kristiansson, Vegoriket
Gabriella Terneborg, Djurens Rätt
Mikael Hall, allmän vegetarisk mat-expert
Jon Widegren, Flippin’ Burgers

Jag länkar upp allt eftersom att intervjuerna publiceras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *