Vinnaren av hamburger-SM 2014

hamburger-sm-2014

Idag avgjordes finalen i hamburger-SM (anordnat av Max, så det är kanske mer inofficiellt SM, men det är rätt kul ändå) i Stockholm. Totalt hade fem personer gått till final (av 300 bidrag totalt) och deras hamburgare skulle bedömas av Max vd Richard Bergfors, amerikanske hamburgarexperten George Motz, hamburgernörden Jennie Hammar och konditorn Dorotea Malmegård.

I finalen var upplägget att deltagarna lagade till hamburgarna de haft med i tävlingen och det var inget tvång att man skulle använda bröd eller kött från Max.

joel-kakavand-hamburger-sm

Joel Kakavand från Göteborg vann till slut 2014 års hamburger-SM, han kallade sin hamburgare ”3 x lök” och förutom lök bestod den av tryffel och ostronskivling.

– Jag är så otroligt glad att jag vann. Konkurrensen var väldigt tuff bland finalisterna, alla hade bra bidrag. Sedan var det såklart nervöst att laga burgaren till den duktiga juryn, säger Joel Kakavand på hamburger-SM:s hemsida.

george-motz-hamburger-sm

Juryn gillade burgarens originalitet och mod (hur nu en hamburgare har mod…), den perfekta balansen mellan syrligt och sött. Vad vann Joel Kakavand då? Jo, den fan får en resa till New York tillsammans med sin flickvän och där tar hamburgerexperten George Motz emot för en guidad hamburgerrunda, jag är inte alls avundsjuk…

– Har haft en tanke i åtta år om att öppna en egen hamburgerrestaurang. Vem vet, nu kanske det blir verklighet, säger Joel Kakavand.

Ingredienserna i Joels vinnarburgare:

Kött: Mald högrev.
Dressing: Tryffelaioli
Bröd: Friscobröd
Övriga ingredienser: Ostronskivling, bacon, två olika sorters cheddarost, grön tomat, lök, karamelliserad lök och syrad lök. Serveras med pommes gjorda på sötpotatis.

Inte så svårt att efterhärma vinnarburgaren för den som vill, men personligen är inte Friscobrödet min favorit.

Hur ser den ultimata hamburgaren ut för dig?

Bilder i inlägget kommer från Max

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *