10 semmelhybrider jag aldrig hoppas att vi får se

semmelhybrider

Semmelwrap har ju verkligen krossat allt motstånd i den virala MMA-buren och den är verkligen the shit om du jagar klick/sidvisningar på diverse mediahus i Sverige (oklart hur det ser ut i Finland, semla är ju samma sak som typ ”ostfralla” där, inte lika spännande med ostmackewrap…).

Som den bloggare i framkant jag är hängde jag på hajpen, du fick ett recept på semmelwrap och filmen som jag bäddat in här ovan (som fått nästan 2 000 visningar hittills, det hade jag aldrig kunnat ana). Jag tycker att semmelwrap eller wrapsemla är en fantastisk grej faktiskt, det blir lättare att äta den om man är på stående fot och Mattias Ljungberg på Tössebageriet ska ha massa beröm för den insatsen. Jag blev bara lite trött när helt plötsligt varenda fast food-rätt skulle semmelifieras, korv i bröd-semlan, hamburgersemlan, kebabsemlan och så vidare. Som jag så ofta gör tänker jag på saker lite för mycket och det utmynnade i kanske 2015 års mest onödiga lista, 10 semmelhybrider jag aldrig hoppas att vi får se som kanske någon tycker är lite småkul.

1. Julskinkesemla

2. Pulled porksemla

3. Reuben Sandwich-semla

4. Spaghetti och köttfärssås-semla

5. Pyttipanna-semla

6. Caesarsallad-semla

7. Dillkött-semla

8. Semla aladåb

9. Semla Skagen

semla-milkshake

10. Semmelmilkshake
Eller just det, jag gjorde ju en sån förra året…