Devi Brunson

I andra avsnittet av In The Kitchens podcast har jag träffat hamburgernörden Devi Brunson från Hamburgarens vänner. Hon kallar sig för hamburgerfantast på heltid och hon har varit med i Hamburgarens vänner sedan sommaren 2011, en klubb som enligt vissa gått över gränsen i sina kreativa hamburgerskapelser.

Devi Brunson är medlem i matsällskapet Hamburgarens vänner. Hon åt sin första hamburgare vid 10 års ålder då hon var i USA och hälsade på släkten – och bröt därmed sin vegetarianism.

Intressanta matpersonligheter att hålla koll på enligt Devi Brunson

Malin Elmlid – Bread Exchange
Malin driver projektet Bread Exchange, där hon bakar bröd och byter det mot allt möjligt över hela världen. Följ hennes äventyr på hennes sida.

Per Styregård, Anders Rydell, Johan Lindskog – Skafferiet
Skafferiets debatter i regi av Per, Anders och Johan är alltid sevärda, tänkvärda och ger ett djup i vår matkultur.

Ulrika Karlberg – Blod, svett & svartpeppar
En av Devis favoritmatbloggare. Ulrika är originell i sina recept, har rå humor och distans, samt ofta ett samhällsperspektiv i sina texter.

Alf Tumble – Popit
Alf är Devis favoritvinkännare. Han är chefredaktör på Fokus Krog och dryckesredaktör på Nöjesguiden, och driver även sajten Popit, där han skriver initierat och inbjudande om det vi bör ha i glasen.

Fredrik Ekström – Intro PR
Fredrik är grundare av innehållsagenturen Intro PR som fokuserar på mat och dryck, och kan allt om kulinarisk kommunikation.

Pelle Tamleht – Nöjesguiden
Pelle är krogredaktör och webbchef på Nöjesguiden och skriver alltid underhållande kåserande om livet på krogen. Läs hans krogsidor i NG och följa hans blogg på Nöjesguiden.

Lotta Lundgren
Behöver ingen introduktion. Följ henne på Twitter, @lotsoflundgren

Böckerna Devi Brunson tipsar om

Hamburger – a global history av Andrew F Smith
The hamburger av Josh Ozersky

Om hamburgarens vänner

Hamburgarens vänner är ett sällskap på ca 20 tjejer och killar som ses, snackar, och äter hamburgare tillsammans. Sällskapet har funnits sedan 2011 och bildades på grund av nyfikenhet inför Stockholms nya hamburgeutbud. Sällskapet har fram till sommaren 2012 varit ett slutet sällskap men öppnade upp under sommaren för att ha ”krubbklubb” på Trädgården, för att bjuda Stockholms hamburgeentusiaster på burgare och dans samt sprida hamburgarens budskap vidare.

Klubben genomfördes fyra gånger. Varje gång serverades en ”limited edition”-konceptburgare i 100 exemplar. Under alla klubbkvällar sålde burgaren slut. Hamburgarens vänner har blivit utnämd bland annat till ”bäst just nu” i Nöjesguiden, samt ”Stockholms första hamburgeklubb” av Allt om Stockholm. Klubben fick även servera burgare i TV4 Nyhetsmorgon, vara med som kulinariskt inslag på Grolsch Block Party 2012 samt representera hamburgertrenden i Dagens Nyheter. Klubbens motto: ”En hamburgare för alla. Alla för en hamburgare.”