2013 års nyårsmeny

För första gången var jag och min fru värdar på nyårsafton och jag valde rätter som kunde förberedas i förväg och som var lite nyskapande jämfört med en traditionell nyårsmeny.

Innan maten tog vi en fördrink som bestod av Absolute Exposure (vodka med smak av honungsmelon och citrongräs), grapefruktjuice, tranbärsjuice  och fruktsoda. En väldigt fräsch drink som min polare Johan styrt upp.

Till förrätt serverade vi två rätter, den första var pulled beef tacos med picklad rödlök, majs och avokado-creme (prova mitt recept) vid sidan om. Lite svennebanan-tacos möter food trucks över den rätten.

Förrätt nummer två var min nya förälskelse, lobster rolls, något jag åt alldeles för lite på New York-resan. Det är väldigt enkelt att laga till hemma, prova gärna mitt recept på lobster rolls.

Till varmrätt serverade vi flankstek med potatisgratäng, rödvinssås och Brooke salad (fantastisk sallad med bland annat avokado och jordgubbar, recept hittar du här). Tyvärr hann jag inte ta bilder på det förutom skålarna med potatisgratäng, men det blev sjukt gott. När jag gör potatisgratäng kokar jag först ihop potatisröran tills det nästan är färdigt och sen gratinerar jag det i ugnen med lite ost på toppen, är väldigt enkelt.

Till dessert blev det cheesecake in a jar från Roy Fares kokbok United States of Cakes, väldigt gott, men tyvärr var det inte superlätt att pilla ner själva cheesecake-massan i burkarna. Nästa gång ska vi nog testa att spritsa ner det i burkarna istället.

Vad åt du på nyårsafton?

3 svar på ”2013 års nyårsmeny”

  1. Ser väldigt bra ut.
    Vi hade en het morotssoppa med halstrade pilgrimsmusslor till förrätt, Boeuf Bourguignon med pressad potatis till varmrätt och till efterrätt hade vi fyra stycken olika serverade i små glas. Det var violpannacotta med lakritsgele, citron och limefromage med jordgubbs- och rabarberkompott, hallonmousse med browniebotten och till sist en kall äpplepaj med vaniljkräm.

  2. Jag var också sugen på lobsterroll men det blev; Ankbröst m balsamicoreduktion, Lammracks m sötpotatiskaka vitkökssky o sparrissallad, o avslutade m citruscocktail m kanderade valnötter

Kommentarer inaktiverade.