Erik Hörnfeldt

I tredje avsnittet av In The Kitchens podcast har jag träffat matnörden Erik Hörnfeldt, mannen bakom receptet Världens bästa chili.

Vi hade ett kul samtal i en gammal stuga på Söder, samtidigt som vi smuttade på Prince of Darkness från Sigtuna Brygghus.

Under ungefär en timme satt vi och snackade chili så klart, musik, mexikansk mat och han berättade om varför Stockholm är en spännande matstad, men också varför han tycker det kan vara så tråkigt att gå ut och käka här.

Erik Hörnfeldt berättade att chilin höll på att dö ut lite som bluesmusiken och då kom Frank X Tolbert och räddade den här företeelsen. Hans chilitävling och boken A bowl of red höjde statusen på maträtten från Texas.

Och Erik Hörnfeldt är lite speciell då han rätt ofta beställer det konstigaste på menyn, han kallar det för kamikaze-gourmet. Ofta har det varit väldigt lyckat, men ibland inte.

Jag rekommenderar dig att prova mitt recept på chili, där jag utgått från det Erik Hörnfeldt har översatt från Frank X Tolbert.

Självklart kan du prenumerera på min podcast, hur du gör och länk till tidigare avsnitt hittar du på min landningssida för podcasten.