3 saker jag hatar med kafémackor

kafemackor

Så hände det igen, jag åt en sån där hemsk kafémacka som inte fått någon kärlek alls. Som den matnörd jag är dissekerade jag den och här är 3 saker jag hatar med kafémackor.

Okej, kafémacka är en slarvig och väldigt generell definition. För mig i detta sammanhang är det en macka som serveras på mindre nogräknade kaféer och flygplatser. Just mackan på bilden serverades på Arlanda i morse när jag åt frukost.

OBS! Det är en himla massa (försök till) humor i det här inlägget och jag är medveten om att dåliga mackor är ett i-landsproblem av rang.

1. Hur brödet är skuret

Allt för ofta är frallan delad i mitten, men inte helt. Följden blir att det ena änden, kanske 15 procent av mackan, bara innehåller massa bröd och inget pålägg.

2. Smöret

Allt för ofta har jag upptäckt att bara underdelen av smörgåsen breds med smör. Vem gör det? Och varför gör man det? Det är ren och skär ondska.

3. Kvaliteten eller färskheten på brödet

Det här torra, men ändå svampiga brödet som smakar så långt från riktigt bröd man kan komma. Snälla, sluta med det. Till och med en Skogaholmslimpa är bättre på den punkten.

Vad är dina erfarenheter av dessa mackor? Vad kan man mer addera till listan?

6 svar på ”3 saker jag hatar med kafémackor”

  1. Den ofta så billiga äckliga skinkan med oljigt skimmer och en konsistens av hårt processat, ihopklistrat köttmos…

  2. Jag dör så mitt i prick! Men du hade ändå tur med smöret, jag tycker det brukar va en stor klutt på nedre så inte ens brett ut smöret utan bara klickat dit det, förlåt, menade margarinet… O på skogaholmslimpan slipper man känna det gummiliknande skalet, den har ju bara en cm, på kioskfrallan är den runt hela o sen fastnar på tungan o gomen… För övrigt åt jag idag världens godaste macka.. befinner mig i Kalifornien, åt en Globster grill cheese på Slap Fish, kan nästan döda för den upplevelsen igen men mycket finns på den menyn så jag fortsätter med annat fast det kännns lite jobbigt 🙂

Kommentarer inaktiverade.