Jonas Cramby
Matnörden Jonas Cramby är intervjuad i fjärde avsnittet av In The Kitchens podcast, han är en de personerna som inspirerat mig väldigt mycket och därför var det extra kul att träffa honom.
 
Jonas Cramby är frilansjournalist och författare, jag upptäckte honom genom bloggen Chez Cramby på Café.se. På bloggen blandade han intressanta populärkulturtips med tips på bland annat mexmat. Tidigare i höstas släpptes Jonas Crambys bok Texmex från grunden (vad jag tycker om boken kan ni läsa i inlägget Jonas Crambys Texmexbok och El Taco Truck), som säkert många av er redan har hemma och annars tycker jag att du ska beställa den direkt. Nu är han på gång med en ny bok och den här gången handlar det om hur du gör riktigt god BBQ själv (läs gärna om boken på hans blogg).
 

Ett axplock från mitt samtal med Jonas Cramby

Hur började Jonas Crambys matintresse? Han valde mellan medialinjen och kockgymnasiet, men till slöt föll valet på medialinjen.

 

”Matjournalister är misslyckade kockar, precis som rockjournalister är misslyckade rockmusiker”, sa han.

 

Vi pratade också om Jonas Crambys första matminne, kött och bearnaise utanför Lidköping. Som en kontrast till det och hans stora köttintresse idag så var han vegetarian under några år på 1990-talet, det blev mycket ”ambitiösa punkgrytor” som han uttryckte det själv. Under vegetariantiden säger han så här: ”Jag var skitsugen på hamburgare hela tiden”, till slut bröt han det med McDonalds när han väntade på bussen.

En stor del av vårt samtal handlade om mexikansk mat och jag frågade om när hans mexmatsintresse uppstod. Som han minns det så upptäckte han det under en USA-resa tidigt 00-tal med polaren Nikola Adamovic (som nu driver El Taco Truck).

Vore kul med lite kommentarer vad ni tycker om avsnittet, både innehållsmässigt och om ni tycker att den tekniska kvaliteten är okej.

Du kan lyssna på podcasten direkt här, men du kan självklart prenumerera på den. Hur du gör och länk till tidigare avsnitt hittar du på min landningssida för podcasten.