5 grymma New York-tips

Utsikt över Manhattan

Att tillbringa en helg i New York är lika fantastiskt varje gång. Läs mina 5 New York-tips, som hoppar över Times Square och Empire State Building.

gilt-new-york

New York-tips 1 – Gilt, 455 Madison Avenue – guld för smaklökarna

GILT HAR NUMERA STÄNGT!

Restaurangens namn, Gilt (förgylld), ger en fingervisning om hur kvällen blir om den spenderas här. För förstklassiga smakupplevelser rekommenderas ett besök. Gilt är inrymd i New York Palace Hotels lokaler, på Madison Avenue, direkt bakom St. Patrick Cathedrals imponerande siluett.

Restaurangen, som har belönats med två stjärnor i Guide de Michelin, erbjuder tre- eller femrättersmenyer samt en sjurätters avsmakningsmeny till fast pris. Middagen intas i den, med amerikanska mått mätt, historiska matsalen där väggarna är i exklusivt dekorerat trä. Bordsbokning är att rekommendera, gärna ett par veckor i förväg och det är ett riktigt New York-tips.

High Line i New York

New York-tips 2 – The High Line

Tio meter över gatorna i västra Chelsea går The High Line, en järnvägsräls byggd under 30-talet för att transportera mjölk, kött, livsmedel och andra produkter till och från industrierna som då fanns här. Under 00-talet valde staden New York att omvandla den gamla rälsen till en park för allmänheten i stället för att riva den, och 2009 öppnade den första sträckan, mellan Gaansevort St och 20th St.

I dag kan du gå ända upp till 30th St, och planer finns att förlänga parken vidare längs Manhattans västra strand. Här kan du strosa fram över New Yorks gator med en kaffe i handen och njuta av vyer du inte kommer åt någon annanstans. Kanske det häftigaste New York har att erbjuda. Öppet mellan 07–19 varje dag.

Gata i Williamsburg, New York brooklyn-brewery

New York-tips 3 – Williamsburg, Brooklyn

Efter en natt med goda drinkar och trevligt häng på Manhattans barer rekommenderar vi en tur till den hippa stadsdelen Williamsburg som ligger i Brooklyn, sydost om Manhattan. Ta tunnelbanan till Essex Street och gå sedan över Williamsburg Bridge och få en grym utsikt på köpet. När du kommer fram går du längs Broadway, med riktning mot Bedford Avenue. På den väldigt avslappnade gatan hittar du butiker för inredning, kläder, trevliga kaféer, unika restauranger – de annars så vanliga kedjorna lyser här med sin frånvaro – i en väldigt urban miljö. Gå norrut tills du hamnar på North 11 Street, där tar du vänster och avslutar med en runda på Brooklyn Brewery.

Hamburgare från Shake Shack

New York-tips 4 – Bästa hamburgaren i New York

De kallar sig själva för “ett modernt väghak”, och den första av sex restauranger öppnade i Madison Square Park sommaren 2004. Om du är lite lagom mosig efter en flight från Sverige är Shake Shack ett perfekt ställe att ladda batterierna på. Du hittar Manhattans bästa burgare i de sköna hamburgerbarerna och till dem kan du med fördel dricka en av Shake Shacks prisade milkshakes (smaken peanut butter är livsfarligt god), ett glas vin eller en öl från något spännande mikrobryggeri.

Cupcakes från Chelsea market

New York-tips 5 – Chelsea

Hela kvarteret mellan 9th och 10th Avenue och 15th och 16th Street är vigt åt Chelsea Market. Här hittar du caféer, bagerier, vinkällare, restauranger, blommor och böcker – listan kan göras lång – i lokaler som tidigare tillhörde The New York Biscuit Company. Hela området västra Chelsea, gränsande till Meatpacking District, är trendigt och här finns många designbutiker, restauranger och barer. Även Efva Attlings butik ligger runt hörnet.

3 svar på ”5 grymma New York-tips”

      1. Bra att du skrev det, det här är ett äldre inlägg som jag publicerat på en annan plattform tidigare. Ska ändra texten.

Kommentarer inaktiverade.