5 goda juldrycker utan alkohol

Bara för att det är jul behöver man inte bara dricka alkohol, det finns så många skäl till det. Här är mina 5 favoriter när det kommer till juldrycker utan alkohol.

1. Julmust lagrad på bourbonfat
Precis som många andra svenska fullkomligt älskar jag julmust. När det kommer till ”standardmusten” är det Apotekarnes som gäller hemma hos mig, men när det kommer till ”finmust” är det istället Bourbonfatslagrad julmust från Nygårda som är the shit. Köp på dig några extra flaskor så du inte behöver gå julmustlös till nästa jul.

2. Lussebullsmilkshake
Jag älskar verkligen milkshakes och lussebullar, den här milkshaken är det bästa av två världar. Prova!

Recept: Prova mitt recept på Lussebullsmilkshake.

Recept på Gingerbread latte

3. Gingerbread Latte
Kaffe med smak av pepparkaka! Låter mer avancerat än vad det egentligen är, går supersnabbt att göra och troligen har du de flesta ingredienserna hemma redan.

Recept: Prova mitt recept på Gingerbread Latte.

Milkshake med pepparkaka

4. Pepparkaksmilkshake
Om man ska göra en lussekattsmilkshake så måste man självklart också göra en milkshake som smakar pepparkaka, för att få det där lilla extra kan du mixa ner lite rårörda lingon i.

Recept: Prova mitt recept på pepparkaksmilkshake.

5. Ginger Beer med is
Juldrycken utan alkohol som har mest vuxensmak. Helst ska det vara Bundabergs ginger beer, men den finns inte alltid att få tag på i Sverige och då funkar Fentimans nästan lika bra.

Vad har du för favoritdrycker utan alkohol under julen?

3 svar på ”5 goda juldrycker utan alkohol”

  1. Glögg hela vägen! Det finns inget bättre än att sitta och smutta på en god glögg med vänner och julmusik i bakgrunden. Annars är hemmakokad varmchoklad spetsad med kanel & kardemumma, toppad med vispad grädde en svårslagen klassiker. Håller dock med om att julmust är det som gör julen till jul!

Kommentarer inaktiverade.