5 tips för att rivstarta det nya året och spara pengar samtidigt

Avkalka kaffebryggare enkelt

Nytt år igen och chansen att starta om från början (varför de flesta av oss nu måste göra det när kalendern byter år). För min del ser jag det som chansen att fixa till massa grejer i köket, här kommer 5 tips som du och alla andra kan ta till er.

1. Frosta av frysen och organisera

Jag frostar av frysen alldeles för sällan och glömmer ibland bort saker längst in som ofta blir så dåliga att man inte vill använda det. Passa på att frosta av frysen en gång per år och gå samtidigt igenom vad du har för saker där. För de som har köpte lite för mycket julklappar kan det vara extra smart att kolla vad man har, det finns pengar att spara om man använder det man faktiskt köpt en gång i tiden.

2. Kalka av kaffebryggaren

Det borde göras oftare, men en gång per år får anses som minimum. Under tiden isen tinar i frysen använder du min guide för att avkalka kaffebryggaren med saker de flesta av oss har hemma.

julskinka

3. Töm kylen och ta vara på din mat

Kolla vad du har för saker i kylen, troligen finns det en del burkar som har innehåll som fått besök av mögelsvampar eller liknande. Passa också på att torka av hyllorna i kylen. Du har säkert också en del julmat i kylen fortfarande, kanske en bit julskinka och då kan mina 4 saker att göra med överbliven julskinka passa som handen i handsken.

4. Torka rent i köket

Ren kaffebryggare och dito kyl och frys, varför inte gå all in och fixa lite annat också? Se till att skrubba rent på diskbänkar, på hyllor och andra öppna ytor, det tar inte många minuter och du får ett mycket finare kök.

5. Gå igenom skafferiet

Det här tar lite längre kanske, men det kommer också löna sig. Förutom att du faktiskt får ordning i dina skåp kommer du troligen hitta massa råvaror som du inte ens kom ihåg att du hade, passa på att använd det innan du köper nytt.

Vad är ditt bästa tips för en bra start på året?

3 svar på ”5 tips för att rivstarta det nya året och spara pengar samtidigt”

  1. Ett annat sätt än att inte handla mer än vad man behöver och köpa mindre förpackningar. Affärerna vill gärna att vi köper storförpackningar vilket kan medföra att vi slänger mer.

Kommentarer inaktiverade.