Podcast med Edward Blom

Edward Blom är gäst i sjunde avsnittet av min podcast, enligt mig är han en av Sveriges mest intressanta matpersonligheter.

Edward Blom är utbildad arkivarie med mat som största intresse, känd från flera tv-program där han har pratat mathistoria och han är en van föredragshållare inom det ämnet. Till hösten släpper dessutom Edward Blom en kokbok.

Ett axplock från mitt samtal med Edward Blom

Vi började prata om hur allting startade med hans matintresse och man kan säga att hans intresse började tidigt.

– Jag tror jag var sju månader när jag slutade äta barnmat och började äta wienerschnitzel och riktig mat istället, säger Edward Blom.

Och redan i pojkrummet satt Edward Blom och läste om mathistoria. Han funderade på att utbilda sig till kock när han gick ut nian, men intellektuella intressen kom i vägen. Hans familj har en stark koppling till svensk ölhistoria, en släkting var den första som bryggde underjäst öl (lageröl) i Sverige.

Mattrender är något jag brukar diskutera med mina gäster, men Edward Blom är inte så traditionell i sin syn på trender.

– När något som jag hållt på med hela livet (blir trendigt) som att röka cigarr, gå med hatt eller vad vet jag. Göra långkok eller stoppa korv, när det blir trendigt så tänker jag att jäklar, då blir det otrendigt om några år och blir före dettigt. Jag tycker bra saker vill man ju göra jämt.

– Mat äldre än 50-talet kan man äta, men 70-talsmat kan man bara äta med ett ironiskt leende i vissa kretsar. Och det fanns naturligtvis bra och goda saker på 70-talet också. Det är ju urlöjligt om man ska låta bli vissa recept bara för att de känns gammalmodiga eller anses som ute.

Lustigt nog gled vi in på baconwhisky och pratade om vissa personers fäbless för bacon, var man hittar en riktigt bra bacon och Edward berättade var han åt sitt livs bästa bacon.

Självklart pratade vi också om Edwards beryktade smörprovning när han och några vänner provade hela tolv olika sorters smör. Vårt samtal var väldigt intressant och du får verkligen inte missa det!

Äntligen ett intro och outro

Efter lång tids väntan har jag nu lagt in ett intro och outro i min podcast, jag tror det blir lite mer levande på det sättet. Berätta gärna vad du tycker.

Vore kul med lite kommentarer vad ni tycker om avsnittet, både innehållsmässigt och om ni tycker att den tekniska kvaliteten är okej.

Du kan lyssna på podcasten direkt här, men du kan självklart prenumerera på den både i Iphone, datorn eller Android. Hur du gör och länk till tidigare avsnitt hittar du på min startsida för podcasten.

Ett svar på ”7. Edward Blom [Podcast]”

Kommentarer inaktiverade.