7 mattrender jag hatar

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

2014 är snart här och här är 7 mattrender jag hatar och inte vill se igen.

1. Bacon

Ja, det är jävligt gott med bacon, men den här machomansfascinationen för baconwhiskey, baconnaise, baconglass och så vidare känns bara så himla töntig.

2. Kokosvatten

Den kom starkt under 2013 även i Sverige, men jag förstår inte vad fan folk dricker den för. Den är nyttig säger folk, fast det finns inga vetenskapliga bevis för att den skulle var nyttigare än typ, vatten. Och dessutom smakar det inte gott.

3. Hästköttslasagne

Jag har verkligen inget emot hästkött som sådant, det jag istället läser in i ordet är häst- ungefär som i hästskojare eller hästhandlare, för det är ju lurendrejeri det handlar om. Kokosvatten är till exempel hästköttslasagne för mig.

4. Lakrits

För några år sen var jag riktigt kräsen och nu kan jag äta allt verkligen. Det enda mina smaklökar inte kan acceptera riktigt är lakrits, låt denna växande lakritstrend snabbt dö ut!

5. Fascinationen för märg

Visst kan märgben vara riktigt gott, men att bygga en hel rätt runt det är bara groteskt. Att sitta och smutta på upphettat, rökt djurfett känns inte så himla fräscht. Använd märgben som en extra krydda istället.

6. Tryffel överallt

Jag älskar verkligen tryffel, men även jag tycker att många kockars allt för generösa användning av delikatessen blivit för mycket. Lite mer måtta tack.

7. Hamburgerhajpen

Precis som tryffel älskar jag hamburgare, jag blir bara så trött när det går till överdrift. 2013 var hamburgercharlatanernas år, kungar på den tronen var Petters Käk i Hornstull och Bröderna Olsson på Folkungagatan.

Läs också mitt inlägg 10 heta mattrender 2014.

4 svar på ”7 mattrender jag hatar”

  1. Hej! Jag gillar verkligen din blogg och vill läsa allt, men det är ju så evinnerligt jobbigt att inläggen inte ligger i helhet i feeden, så att man måste klicka på varje inlägg för sig. På förra bloggen kunde man iaf gå direkt från inlägg till föregående men nu måste man ju tillbaka till startsidan mellan…kan du inte ändra så att det är som en ”vanlig” blogg?! Och som sagt tack för bra innehåll!

    1. Vad kul att du gillar bloggen. Jag har funderat mycket på det med flödet, om jag ska ha hela inlägg eller inte. Min tanke är att det ska vara enkelt att scrolla igenom hela flödet utan att behöva scrolla igenom alla inlägg (vissa blir ju superlånga). Men då blir det inte så bra om man läser bloggen som du och många andra gör. Ska fundera lite på att visa hela inlägg eller inte, det minsta jag kan göra är ju att testa med hela inlägg i feeden ett tag.

Kommentarer inaktiverade.