Äntligen fick jag se filmen Foodies

foodies

Tack SVT för att ni förgyllde min påskhelg med intressanta tv-program om mat, tidigare har jag tipsat om filmen om Frantzén/Lindebergs skilsmässa och nu tänkte jag tipsa om dokumentären Foodies. I Foodies följer vi fem av världens verkliga elit-foodies, personer som åker jorden runt för att testa världens bästa restauranger, antingen är pengar inga problem eller så har personerna gjort såna prioriteringar att de kan köra med den livsstilen.

Ibland kan jag (och andra) tycker att jag är lite överdriven i mitt matintresse, men jag är inte ens i närheten av dessa foodies. Samtidigt frågar jag mig hur mycket de här personerna egentligen njuter av maten, det framstår inte riktigt så i filmen. Foodies finns att se ett tag till på SVT Play.

Vad tyckte du om filmen?

2 svar på ”Äntligen fick jag se filmen Foodies”

  1. Filmen kändes så oerhört sorglig. Jag tyckte mest att de verkade vara ensamma. Det fanns (eller förmedlades) ingen riktig glädje över att få äta sån god mat.

  2. Det var intressant att titta. Tack för tipset. Dessa matbloggare har stor makt. Det var bara på början av filmen den Thalandska killen som reste runt med sina föräldrar pengar som visade att han njöt av maten. På de andra kunde jag inte se det. Ena kvinnan åt 13 små rätter till lunch,13 till middag på lyx restauranger i New York. Hur seriös är man då? Hur kan man smällta allt det goda på en gång?
    Men en sak tror jag på att dessa människor som filmen visade de gör detta för att få bekräftelse. Allt handlar om det…

Kommentarer inaktiverade.