Är du semmelnörd? Här är 5 klipp du måste se

Idag är det fettisdagen och då är det rena rama julafton för oss som älskar semlor, tyvärr kan jag inte bjuda alla mina läsare på semlor, men här är 5 klipp jag gjort som alla har någon koppling till det gräddstinna bakverket. Hoppas du har en bra fettisdag!

1. Semmelwrap eller wrapsemla – så bakar du den smartast

2. Semmelmilkshake

3. Perfekt semla till Fettisdagen

4. Hemmagjord mandelmassa – så gör du

5. Genvägen till vispad grädde – du skakar den

2 svar på ”Är du semmelnörd? Här är 5 klipp du måste se”

 1. Hej!

  Jag förstår din poäng med att grädda i stekpanna (lex. tortilla) dock tänker jag att det ser ut som om vetedegen nästan får för mycket stekyta? Man vill ju att degen ska vara genombakad för att eliminera risken för jästsmak.
  Dessutom tänker jag att den kan tendera att ”spricka” när man ska rulla den om den har för mycket yta.
  Men detta är som sagt bara funderingar, du som har testat, vad säger du om dessa farhågor?

  Tack för bra klipp!

  1. Bra frågor Erik! Angående jästen har jag tänkt många varv där, man kanske rent av ska skippa jästen (har inte hunnit prova det än), men jag kan nog inte säga att det smakade jäst ändå. ”Sprickningen” är en utmaning, men där gjorde jag som när jag gör riktiga tortillas, lägger in det i en handduk så det ångas mjukt igen.

Kommentarer inaktiverade.