Austin Food Works – hipsterstället som inte blivit upptäckt än?

austin-food-works-1

Jag har länge undrat varför det inte finns några ställen i Stockholm som serverar det jag förknippar med barbecue från amerikanska södern. Du vet den där maten vi alla vita medelklassmän äter när vi är i USA och drömmer om att lägga Jonas Cramby-mycket tid på det när vi kommer hem, men det blir aldrig av. Austin Food Works är en ny restaurang i Stockholm som kanske kan uppfylla den ”drömmen”, i alla fall att döma av deras Instagramflöde.

Austin Food Works ligger på Norrtullsgatan 24 i Stockholm, några college football-planer från mitt jobb och jag gick dit med några kollegor tidigare i veckan. Direkt när jag kommer in ser jag hur himla hippt det ser ut där inne, grova bygglampor, (fake-)rostad plåt och Mason Jars-lampor pryder taken, slitet trä, gamla oljeburkar från postapokalyptisk bensinmack i Texas, massor av bourbon och rye pryder sprithyllan. Allt känns så rätt, förutom en sak, klientelet är inte lika coolt. Stans hipsters har inte hittat hit än och än så länge frekventeras Austin Food Works av tråkiga personer som jag. Nog om detta, In The Kitchen är en matblogg, inte en Peter Kadhammar-distanserad reseskildring.

austin-food-works-fried-chicken

Varje dag finns flera alternativ på lunchen, det mesta fokuserar på kött, men vegetariska alternativ finns. Jag fastnade för cornflakes-panerad kyckling som friterats, till den serverades sötpotatis-pommes och någon slags majssallad (typ). Maten känns riktigt spännande för att vara Stockholm. För en stund blundar jag, hugger in i en kycklingklubba och drömmer mig bort till en (än så länge ej genomförd) roadtrip i Texas. Ja, vad ska man säga om smaken? Bra friterad kyckling, bra crunch i ”frityrskalet” och saftigt kött på insidan, med pommes frites som inte gör bort sig och majsen adderade lite fräschör och sötma. Att döma av reaktionerna på mitt Instagram-konto, så borde kanske Austin Food Works undvika bruna tallrikar när man serverar brun mat, men det är en annan historia.

austin-food-works-waffle-burger

En av mina kollegor tog en chopped pork waffle burger, alltså hackat långkokt/grillat fläsk i en våffla. Lite feg kryddning tyckte han, men rätt gott.

 

Efter ett lunchbesök på Austin Food Works känner jag mig nöjd, stället känns lite kul och jag kommer nog gå hit fler gånger. Kvällstid har man också öppet och enligt deras Instagram finns det brisket med riktigt fin ”bark”, ska prova det snart också. Restaurangkedjan Texas Longhorns grundare, Philip Huntzinger, ligger bakom Austin Food Works och vi får se om det blir en kedja även av detta så småningom.

2 svar på ”Austin Food Works – hipsterstället som inte blivit upptäckt än?”

  1. Jaha, så kommer all amerikansk mat till Sverige för eller senare. Kul förståss för er…Men som svenska I USA så drömmer jag om svensk mat. Toast Skagen vilket är det absolut godaste jag vet, räkmackor, mazariner, biskvier, Marabou choklad, mjukost på tub, Estrella chips, grovt bröd, Herrgårdsost, osv, osv.

Kommentarer inaktiverade.