Amerikanska valet firar man med en flag cake

In The Kitchen peppar, precis som resten av New York-weekend-medelklassen, för amerikanska valet och valet som avgörs i natt svensk tid. För att få den rätta känslan frågade vi halvamerikanen och burgarfantasten Devi Brunson om tips på hur du maxar din valvaka hemma.

Hur kommer du följa amerikanska valet?

Med en burgare, en bärs och min amerikanska pappa Bill. 2008 var det hur manga valvakor som helst på stan, men som de påpekar i senaste 30 Rock-avsnittet, det är inte samma hype i år.

Finns det någon klassisk valvaka-mat eller snacks?

Det mest klassiska är Election Day Cake, med rötter i 1700-talet. Förr behövde man färdas långt för att rösta och då fick man ofta en speciell fruktkaka i byn där man kunde rösta. Valvaka-mat är idag lite av en mini–industri, finns alltid en massa recept i media som florerar kring valdagen (hej Martha Stewart!), och restauranger har specialerbjudanden  om man visar sitt ”I voted”-klistermärke.

Att dela upp rätter eller drycker i rött och blått samt koppla dem till kandidaterna är också vanligt. Och givetvis allt som är rött/blått/vitt, typ kakor  en hit. Min favvo-vinkel på valvaka-mat är däremot denna artikel om ”comfort foods” man kan äta under nagelbitarnatten.  Min farmor brukar hänga på en medlemsklubb i närheten där hon bor i NYC där de har ”Burgers and brew” under varje valvaka, så det är väl vår familjegrej.

Vad kommer du att äta och dricka till valvakan?

Burgers and brew!

Vem hoppas du vinner amerikanska valet och tror du din kandidat vinner?

Jag röstar i New York och är demokrat, så håller tummarna att Obama vinner (blir dock lite svårt att hålla min burger och brew utan tummar). Fyra år av binders-full-of-women-Mitt vore katastrof. Det är omöjligt att säga vem som vinner, det är otroligt nära just nu och Sandy kan vara både en fördel och nackdel för båda kandidater.

Mer läsning

Missa inte heller In The Kitchens podcast-avsnitt med Devi Brunson, fokus på hamburgare och mattrender. Och om du vill baka tårtan överst så har Kakbloggen ett recept på 4th of July Flag Cake och en pdf som du skriver ut och klipper till egna flaggor med USA-tema.